Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΜΕ: Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από 16 Σεπτεμβρίου

Σε πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, προχωρούν οι καθηγητές, όπως ψηφίστηκε στη συνεδρίαση των ΕΛΜΕ με την ΟΛΜΕ, με ποσοστό άνω του 90%

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν οι οι καθηγητές από την ερχόμενη Δευτέρα. Συγκεκριμένα με ποσοστό 90,2% αποφάσισαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Οι πρόεδροι των τοπικών Ενώσεων ανέφεραν ότι η στάση τους θα επανεξετάζεται με ψηφοφορία μετά το τέλος κάθε πενθήμερου.

Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας διαβεβαιώνει ότι η σχολική χρονιά θα ξεκινήσει ομαλά με τους καθηγητές και τα βιβλία στη θέση τους, ενώ αποκλείστηκε το ενδεχόμενο επιστράτευσης των καθηγητών.

Στη συνέλευση όλων των προέδρων των τοπικών ΕΛΜΕ δεν υπήρχε κοινή γραμμή καθώς η κάθε παράταξη κατέβηκε με την δική της πρόταση. Και συγκεκριμένα:

- Οι εκπρόσωποι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (Συνεργασία με 3 έδρες στο ΔΣ) εισηγήθηκαν πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

- Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά (Συσπειρώσεις με 2 έδρες) πρότεινε απεργία διαρκείας από τις πρώτες ημέρες του σχολικού έτους.

- Η παράταξη της ΔΑΚΕ (Νέα Δημοκρατία με 3 έδρες) μια 48ωρη απεργία στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου και γενική συνέλευση, επανεκτίμηση της κατάστασης και κλιμάκωση κινητοποιήσεων.

- Το ΠΑΜΕ (του ΚΚΕ) μια 48ωρη απεργία.

- Η παράταξη της ΠΑΣΚ (ΠαΣοΚ με μία έδρα) δύο 48ωρες απεργίες, 18 και 19 Σεπτεμβρίου και 25 και 26 του μήνα.

Κοινή στάση με την ΟΛΜΕ αναμένεται να κρατήσει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ενώ και η ΟΙΕΛΕ -οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται σε ιδιωτικά σχολεία δηλαδή- έχει εξαγγείλει απεργίες

Πηγή: thepressproject.gr

Για σήμερα Τρίτη, η ΟΛΜΕ καλεί σε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 6.30 στο Σύνταγμα, καθώς ψηφίζεται στην βουλή το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και του τρόπου εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, που δημιουργεί ένα άκρως ταξικό λύκειο, κλειστό στους «πολλούς» τους οποίους θα διοχετεύει στην ιδιωτική μεταγυμνασιακή τεχνική «κατάρτιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου