Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - μια ανακοίνωση και τρία άρθρα


Η φυλλάδα του Θέμου Αναστασιάδη

Επειδή όμως κι εμείς δεν ξεχνάμε, υπενθυμίζουμε:
Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη, το Πρώτο Θέμα, που λίγο πριν από τις εκλογές, ξεκίνησε το παραμύθι για τον εξωραϊσμό του ναζιστικού προφίλ της Χρυσής Αυγής, έχοντας στην πρώτη σελίδα κύριο θέμα με τίτλο «Πέτα τη γιαγιά... στη Χρυσή Αυγή» (1/4/2012). Στο εν λόγω «ρεπορτάζ» μαθαίναμε ότι οι γριούλες έχουν την άμεση βοήθεια της Χρυσής Αυγής όταν πηγαίνουν στα ΑΤΜ για αναλήψεις χρημάτων... Μόνο που στην εντυπωσιακή φωτογραφία που συνόδευε το στημένο «ρεπορτάζ» και στο δισέλιδο κείμενο που εμφάνιζε τους χρυσαυγίτες σαν «προσκοπάκια», πουθενά δεν αναφέρεται ότι: Η γιαγιούλα της στημένης φωτογραφίας και του στημένου «ρεπορτάζ» δεν ήταν παρά η μητέρα στελέχους της ναζιστικής συμμορίας και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, που είχε επιστρατευτεί για να γίνει «πειστικότερο» από την φυλλάδα του Αναστασιάδη το εγκωμιαστικό της «ρεπορτάζ» για τη συμμορία.
Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/7/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Άρχισε περιπολίες με τρεις εταιρείες σεκιούριτι η Χρυσή Αυγή». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ξεκίνησε το παραμύθι να εμφανίζει τα τάγματα εφόδου του ναζισμού σαν τάχα εγγυητές της «ασφάλειας του πολίτη» και να παρουσιάζει τους μαχαιροβγάλτες του φασισμού σαν Ρομπέν των Δασών!
Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 29/7/2012 διαφήμιζε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Το κάμπινγκ της Χρυσής Αυγής». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να πλασάρει την παραστρατιωτική λειτουργία και εκπαίδευση των χρυσαυγιτών σαν δήθεν εκγύμναση του σώματος και του πνεύματος(!), έχοντας πολυσέλιδο «ρεπορτάζ», με το οποίο προέτρεπε τους αναγνώστες της να στέλνουν τα παιδιά τους να κάνουν αναψυχή στα κάμπινγκ της διδαχής του φασισμού και της κατήχησης στο ρατσισμό, στον εθνικισμό και στον εγερθιτου-τραμπουκισμό. 
Είναι η φυλλάδα του Αναστασιάδη που στις 5/8/2012 κυκλοφόρησε με τίτλο στην πρώτη σελίδα της: «Ο Μιχαλολιάκος απαγορεύει τα τούρκικα σίριαλ στους βουλευτές του και αρχίζει εκστρατεία κατά της τούρκικης σαπουνόπερας στην ελληνική TV». Είναι δηλαδή η φυλλάδα του Αναστασιάδη που ανέλαβε να βαφτίσει τους ούγκανους και τον φυρερίσκο τους, που δεν μπορούν να βάλουν σωστά τρεις λέξεις στην ίδια πρόταση, σαν αμύντορες της ελληνικής γλώσσας και εν γένει της πατρίδας.
Αυτός είναι ο Αναστασιάδης, αυτή είναι η φυλλάδα του. Που μετά από τη δολοφονία του Φύσσα πάει να τυμβωρυχήσει πάνω στο αίμα του παλικαριού και να πουλήσει αντιφασιστική εγρήγορση. Ποιος; Ο Αναστασιάδης!
Συμπέρασμα: Κάποιοι νομίζουν ότι με το απορρυπαντικό της υποκρισίας μπορούν να βγάλουν από πάνω τους τη στάμπα του φασισμού. Αλλά ματαιοπονούν. Γιατί η στάμπα από το αίμα που αφήνει πίσω του ο φασισμός μένει ανεξίτηλη. 



Πλήθος διαμαρτυριών στα social media προκάλεσε το αυριανό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που απεικονίζει τον 34χρονο αντιφασίστα Παύλο Φύσσα την ώρα που ψυχορραγεί στα χέρια της φίλης του. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τη δημοσίευση.
        
Ανώνυμοι και επώνυμοι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι άσκησαν σκληρή κριτική για την επιλογή της συγκεκριμένης φωτογραφίας από την συγκεκριμένη  εφημερίδα.
Mε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας καταγγέλλει τη δημοσίευση διότι «όχι μόνο δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες της ενημέρωσης, αλλά, αντιθέτως, προσβάλλει κατάφωρα τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος και τις πανανθρώπινες αξίες».
«Η ΕΣΗΕΑ καλεί τους συναδέλφους να μην φοβηθούν τις απειλές αλλά να δικαιώσουν την αποστολή τους και το ρόλο τους, εμμένοντας σθεναρά στις επάλξεις της ελευθεροτυπίας», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.
Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.
Την ίδια στιγμή, έχει ξεκινήσει προσπάθεια μποϋκοτάζ με εκκλήσεις για «μη αγορά» της εφημερίδας από αναγνώστες. Παράλληλα, γίνονται εκκλήσεις προς τους εμπόρους ψιλικών και ιδιοκτήτες περιπτέρων να αρνηθούν την παραλαβή του κυριακάτικου εντύπου του «Πρώτου Θέματος».
Με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, το ertopen σχολίασε ότι «δεν πρόκειται να δημοσιεύσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα’, ούτε καν να το σχολιάσει. Μερικές φορές η σιωπή είναι πιο δυνατή…».
Από την πλευρά του ο ραδιοφωνικός σταθμός «105,5 Στο Κόκκινο» ανακοίνωσε ότι αφαιρεί για πάντα από το «σώμα» των εφημερίδων προς ενημέρωση ή προς μετάδοση το «Πρώτο Θέμα».
Στο Twitter το σχετικό hashtag είναι #boycott_protothema.
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει πρωτοστατήσει στην προβολή της οργάνωσης με μία επικάλυψη «life-style» του προφίλ των μελών της ενώ έχει δημοσιοποιήσει κατασκευασμένο ρεπορτάζ σχετικά με τις «γιαγιάδες της Χρυσής Αυγής». Τέλος, ο τίτλος που συνοδεύει την επίμαχη φωτογραφία είναι: «Δεν Ξεχνώ τον Φασισμό»…

efsyn.gr


Κυριακάτικη εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφία του Παύλου Φύσσα, την ώρα που ξεψυχάει στην αγκαλιά της φίλης του. Θεωρώ φρικτό να δημοσιεύεις την φωτογραφία ενός ανθρώπου που πεθαίνει. Ήταν κάποιου γιος. Υπάρχει και μια μάνα. Θα μπορούσα να γράψω πολλά γι’ αυτόν που τράβηξε τη φωτογραφία και την εφημερίδα στην οποία την διοχέτευσε και η οποία την δημοσίευσε. Θέλω, όμως, να γράψω κάτι άλλο:
Η δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας δεν είναι τυχαία. Δεν είναι για εμπορικούς λόγους, ούτε έχει καμία σχέση με την δημοσιογραφία.
Θέλουν αίμα. Ποντάρουν στην οργή που δημιούργησε η φωτογραφία σε χιλιάδες ανθρώπους -είμαι ένας από αυτούς- και θέλουν η αιματοχυσία να συνεχιστεί.
Θέλουν να υπάρξει απάντηση στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Θέλουν να αποδείξουν πάση θυσία πως υπάρχουν άκρα. Θέλουν εκτροπή.
Θα κάνουν τα πάντα για να το καταφέρουν.
Έχουν αμολήσει τα σκυλιά τους να ουρλιάζουν για να τρελάνουν τους ανθρώπους και να τους οδηγήσουν στη βία.
Να μην τους κάνουμε την χάρη.
Καμία απάντηση στις προβοκάτσιες τους και στα παπαγαλάκια τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου