Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Κινητικότητα στη Δικαιοσύνη, διχασμός στην κυβέρνηση για τη Χ.Α.



Η πίεση που ασκείται στην κυβέρνηση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό την ωθούν να δείξει ότι κάνει όσα αλλού θεωρούνται αυτονόητα για τη Χ.Α. ενώ σταδιακά αντιλαμβάνεται ότι η θεωρία περί εξίσωσης της Αριστεράς με τον φασισμό, πέρα από την πρόκληση γκρίνιας στους καραμανλικούς και «κεντρώους», της γυρίζει μπούμερανγκ


Στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας έχει μπει το κινητό τηλέφωνο του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά.
Σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., το κινητό τηλέφωνο του δράστη «έχει ήδη μιλήσει». Οι αρχές έχουν στα χέρια τους τους αριθμούς των τηλεφώνων που επικοινώνησαν με τον Ρουπακιά -είτε τηλεφωνικά είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων SMS- το επίμαχο βράδυ της δολοφονίας του 34χρονου και ήταν πάνω από τέσσερις.
«Αυτό που μένει είναι να ταυτοποιηθούν όλοι οι τηλεφωνικοί αριθμοί οι οποίοι επικοινώνησαν με τον δράστη, ώστε να δούμε αν έγιναν από οργανωμένα μέλη της Χρυσής Αυγής και αν υπήρξε προσκλητήριο τάγματος εφόδου» ανέφερε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.
Πάντως, ένα τηλεφώνημα το οποίο φαίνεται να έγινε από άτομο με υψηλόβαθμη θέση στις τάξεις της Χρυσής Αυγής έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών.
Την επόμενη εβδομάδα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, αναμένεται να κρίνει τον φάκελο που περιλαμβάνει 32 αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής, τον οποίο απέστειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.
Θα ζητήσει όλες τις συγκεκριμένες δικογραφίες και θα τις μελετήσει προκειμένου να διαπιστώσει αν θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.
Εξελίξεις αναμένονται από τη Δευτέρα οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επεξεργασίας των στοιχείων απο το κινητό.
Αποστάσεις στελεχών της Ν.Δ. από τη θεωρία των δύο άκρων
Διακριτικές αποστάσεις από τη θεωρία των δύο άκρων και τις σχετικές δηλώσεις του βουλευτή Επικρατείας και σύμβουλου του Πρωθυπουργού Χρυσ. Λαζαρίδη κρατούν μία σειρά στελεχών της Ν.Δ..
Τη σκυτάλη από τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευ. Αντώναρο ο οποίος είχε χαρακτηρίσει «ανιστόρητο» και «πολιτικά ανόητο» όποιον ισχυρίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι συνταγματικά αποδεκτό κόμμα, πήρε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν είναι δυνατό ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να χαρακτηρίζεται άκρο.
Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κατά την περίοδο 2004 - 2006 και δήμαρχος Αθηναίων από το 2007 έως το 2010 Νικήτας Κακλαμάνης και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Π. Παυλόπουλος επέκριναν τη θέση του κ. Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «κινείται εκτός συνταγματικού τόξου», ενώ ζήτησαν να υπάρχει «σεβασμός στον θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
Από την πλευρά του, το Μαξίμου παραπέμπει στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα, οι οποίες τα λένε όλα. Συνεργάτες του κ. Σαμαρά ωστόσο σημειώνουν ότι τα δύο άκρα του πολιτικού μας συστήματος υπάρχουν και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό, όπως και το γεγονός, σύμφωνα με τους ίδιους, ότι στο παρελθόν έχουν προβεί σε έκνομες ενέργειες που ταλαιπώρησαν και δυσφήμησαν τη χώρα και στο εξωτερικό.
Η κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζουν, εστιάζεται στο ότι πολλές φορές στο παρελθόν έχει διστάσει να καταδικάσει ακραίες ενέργειες ομάδων που ανήκουν στην εξωκοινοβουλευτική αριστερά, στον αναρχικό χώρο ακόμη και στο χώρο της τρομοκρατίας. Μερικές μάλιστα φορές, λένε, έχει σπεύσει να προσφέρει ακόμη και κάλυψη σε αυτές τις ομάδες.
Μηνυτήρια αναφορά Κωνσταντόπουλου κατά Λαζαρίδη
Αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Γκουτζαμάνη σχετικά με τις δηλώσεις του συμβούλου του πρωθυπουργού Χρ. Λαζαρίδη που βασίζονται στην θεωρία των δυο άκρων κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Κωνσταντόπουλος.
Με την αναφορά υποστηρίζει ότι οι δηλώσεις αυτές ανοίγουν το δρόμο στη δράση παρακρατικών μηχανισμών και καταγγέλλει διείσδυση των νεοναζιστικών μηχανισμών σε τομείς της κρατικής μηχανής.
Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντόπουλος: «Διαπιστώνεται εγκληματική έξαρση της νεοναζιστικής και ρατσιστικής απειλής. Κυβερνητικά στελέχη και παράγοντες του πρωθυπουργικού γραφείου ως φορείς εκτελεστικής εξουσίας γνωρίζουν από υπεύθυνες κρατικές εκθέσεις την ύπαρξη, διείσδυση και δικτύωση των νεοναζιστικών ρατσιστικών μηχανισμών σε όλους τους τομείς ή τις αντίστοιχες δομές της θεσμικής συγκρότησης της χώρας, δημιουργώντας ένα παρακρατικό μόρφωμα.
Δηλώσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας, όπως του πρωθυπουργικού συμβούλου του κ. Λαζαρίδη, και άλλων αλλοιώνουν ευθέως τις βασικές αρχές του πολιτεύματος και στρέφονται κατά της ομαλής λειτουργιάς του κοινοβουλευτικού συστήματος».
Όπως αναφέρει ο Νίκος Κωνσταντόπουλος αυτές οι δηλώσεις διατυπώνονται εν γνώσει και με επιμονή και ουσιαστικά ανοίγουν δρόμους για να δράσουν παρακρατικοί μηχανισμοί. Και με βάση όλα αυτά ζητά: «Να ερευνηθούν οι δικτυώσεις εντός των κρατικών θεσμών, νεοναζιστικών, αντιδημοκρατικών μηχανισμών. Να αντιμετωπιστούν οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις φορέων εκτελεστικής εξουσίας που δεν έχουν καμία σχέση με δημοκρατικό διάλογο, αλλά δημιουργούν καταστάσεις αποσταθεροποίησης του συνταγματικού κοινοβουλευτισμού"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου