Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Πυροβολισμοί από ειδικό φρουρό εκτός υπηρεσίας στη Δάφνη

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στη Δάφνη όταν ειδικός φρουρός, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές.
Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συγκέντρωσης στην πλατεία Καλογήρων, κοντά στο σταθμό του μετρό.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας, ο ειδικός φρουρός έβγαλε το όπλο του και το έστρεψε κατά των διαδηλωτών ενώ, όπως είπε, στο σημείο υπήρχαν και άτομα της Χρυσής Αυγής, τα οποία στη συνέχεια αποχώρησαν.
Όπως έγινε γνωστό, ο δράστης αρχικά τράπηκε σε φυγή και βρίσκοντας καταφύγιο μέσα σε κατάστημα της περιοχής ωστόσο η αστυνομία προχώρησε τελικά στην προσαγωγή του.
Από την πλευρά της η αστυνομία, σε επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει πως ο ειδικός φρουρός, ο οποίος περνούσε από την πλατεία Καλογήρων με μοτοσικλέτα, δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 30 ατόμων. Οι τελευταίοι, αφού κατέστρεψαν την μοτοσικλέτα, στη συνέχεια καταδίωξαν τον ειδικό φρουρό, ο οποίος κατέφυγε σε κατάστημα ενώ πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό για να αποτρέψει, όπως σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ., την άμεση σε βάρος του απειλή.
Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.
Νωρίτερα σημειώθηκαν επεισόδια στο συλλαλητήριο της Δάφνης και η αστυνομία προχώρησε σε περιορισμένη ρίψη χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης.
Σημειώνεται πως συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και στο Παγκράτι, όπου προσήχθησαν 11 άτομα.

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου