Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Aπάντηση στο σύντροφο Ραμόν

Λάβαμε και δημοσιεύουμε με χαρά μια απάντηση στο άρθρο 

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΚΚΕ για το οποίο είχε γίνει μεγάλος λόγος ιδιαίτερα από τον αστικό τύπο που αγωνιούσε για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις το κόμμα πιο δυνατό από ποτέ και έχοντας αντλήσει πολύτιμα συμπεράσματα από την πείρα των αγώνων του συνεχίζει τη μάχη για την ανατροπή του συστήματος και το πέρασμα σε μία κοινωνία κομμουνιστική, σε μία κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης.

Καταλαβαίνοντας λοιπόν σύντροφε Ραμόν πως και εσύ οραματίζεσαι αυτή την κοινωνία θα ήθελα να σε ρωτήσω πιστεύεις πραγματικά πως το ΚΚΕ θα πρέπει να προδώσει τον κόσμο του, τις θέσεις του, την ιστορία του, τις αρχές του και ειδικά τους νεκρούς του και να συρθεί πίσω από καιροσκοπικές ομάδες που στόχο έχουν την κατάληψη της εξουσίας και μόνο και όχι την συνειδητοποίηση των λαϊκών μαζών με σκοπό την επανάσταση και την ανατροπή της αστικής τάξης?

Πιστεύεις πραγματικά πως μετατοπίζοντας απλά μερίδες του λαού θα έρθει η άνοιξη που ονειρεύεσαι? Για να γίνει η επανάσταση σύντροφε Ραμόν έχουμε χρέος να στηρίξουμε τό κόμμα που για τόσα χρόνια μπαίνει μπροστάρης στους αγώνες δε λυγίζει δε φοβάται δε κάνει πίσω. 

Ξέρουμε πως ο δρόμος είναι δύσκολος και μοναχικός όμως προτιμάμε την σκληρή αλήθεια από το ευκαιριακό και ωραιοποιημένο ψέμα. Το ΚΚΕ δεν ενδιαφέρεται για αξιώματα και γι' αυτό δε συστρατεύεται με αυτούς που δεν έχουν τη δύναμη να παλέψουν ενάντια στο κατεστημένο και αποτελούν απλά μια πιο εκσυγχρονισμένη παραλλαγή του. Δε συναινεί με πολιτικές αντιλαϊκές αλλά ούτε και με φθηνούς λαϊκισμούς. Έχει ξεκάθαρες σκέψεις και απόψεις . Δεν μπερδεύει το λαό δεν τον παραπλανεί. Συνεχίζει με τον ίδιο ζήλο που έδειξε στη πορεία της ενενηντάχρονης ιστορίας του να μάχεται και να αγωνίζεται. 

Όχι σύντροφε Ραμόν πλανάσαι αν νομίζεις πως το ΚΚΕ θα λυγίσει και θα μεταλλαχθεί σε ένα ευρωπαϊκού τύπου αριστερό κόμμα που εποφθαλμιά την εξουσία. Είμαστε περήφανοι για τις επιλογές μας ,είμαστε περήφανοι για το κόμμα μας το οποίο για άλλη μια φορά έδειξε πώς σέβεται και τιμά το λαό, στέκεται δίπλα του φωτίζοντας το δρόμο προς την επανάσταση.
Κατερίνα.

2 σχόλια:

  1. Με κάθε σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, η «πάλη των γραμμών» για τον ιδεολογικό-πολιτικό προσανατολισμό μιας –της όποιας- πολιτικής δύναμης με πρόταση εξουσίας, έχει ενδιαφέρον σε εποχές ειρήνης. Όμως, εδώ και τώρα, έχομε πόλεμο. Έναν ακήρυχτο πόλεμο από μια υπερεθνική συμμορία κατά της ελληνικής –κι όχι μόνο της ελληνικής- κοινωνίας.

    Νομίζω ότι το το ΚΚΕ προτιμά την περιχαράκωση"στις θέσεις του, την ιστορία του, τις αρχές του και τους νεκρούς του", γιατί δεν έχει ούτε αυτό πρόταση εξουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θέλω να απαντήσω σε αυτό το σχόλιο όχι τόσο για να υπερασπιστώ το ΚΚΕ - ήδη το κάνει η ιστορία - όσο για να εκφράσω την αποψή μου για τον ακήρυχτο πόλεμο που δεχόμαστε.Ο πόλεμος αυτός κατά του λαού δεν είναι καινούργιος. Απλά τώρα είναι απροκάλυπτος. Όσο λοιπόν δεν καταλαβαίνουμε πως ο εχθρός μας δεν είναι μόνο μία τροκομματική κυβέρνηση αλλά ο καπιταλισμός ένα σύστημα που καταπατά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και μας μεταμορφώνει σε αγέλη ζώων τόσο η επίθεση θα εντείνεται. Τώρα σχετικά με το πρόγραμμαα εξουσίας του ΚΚΕ μία προσεκτική ανάγνωση στις εξαγγελίες του κόμματος θα σας δείξει τι σημαίνει για εμάς εξουσία. Το κομμουνιστικό κόμμα πιστό στις αρχές του στέκεται δίπλα μας και δε μας θυσιάζει στο βωμό των ντόπιων και ξένων συμφερόντων.Για το ΚΚΕ εξουσία σημαίνει ο λαός να γίνει κυρίαρχος στο τόπο του και να διαχειρίζεται τον πλούτο που παράγει.Με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με υποχρέωση στην υπεράσπιση της αλήθειας.
    Κατερίνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή