Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Μήνυση κατέθεσαν οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ελλάδος στο Χάρρυ Κλυνν

Με πολλά χρόνια καθυστέρησης οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ελλάδος κατέθεσαν μήνυση στον γνωστό ηθοποιό Βασίλη Ν. Τριανταφυλλίδη κατά κόσμο Χάρρυ Κλυνν. Η κατηγορία είναι ο εξευτελισμός των κτηνοτρόφων, κυρίως κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 με τις γνωστές επιθεωρήσεις αλλά και κινηματογραφικές ταινίες, και τον γνωστό πλέον ρόλο του βλάχου βοσκού Χαράλαμπου Τραμπάκουλα. 



Οι σύλλογοι δήλωσαν ότι εξευτελίζονται επί δεκαετίες στα μάτια του ελληνικού λαού από το έργο του γνωστού ηθοποιού και ζητούν μεγάλο χρηματικό πρόστιμο για την ψυχική οδύνη που τους έχει προκαλέσει. Στην λιτή τους ανακοίνωση καταλήγουν στο ότι συμπαραστέκονται στην Ελληνική Αστυνομία που έχει πλέον το ίδιο πρόβλημα με τον γνωστό πλέον Μπαλούρδο.

Η νέα αυτή τροπή έχει προκαλέσει πανικό σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες ακόμα και διαφημιστές μιας και δικηγορικές εταιρίες έχουν αρχίσει να διαφημίζουν το νέο τους προϊόν με τίτλο «Σατιρικές μηνύσεις» και πληροφορίες μιλούν για δεκάδες πολίτες ήδη να έχουν γίνει πελάτες των συγκεκριμένων εταιρειών προσπαθώντας να δουν αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί μήνυση για την περίπτωσή τους. Αποκλειστικές πληροφορίες του blog μας φέρνουν στο φως πολλές τέτοιες περιπτώσεις με την πιο σπουδαία ίσως αυτή του συλλόγου ποντίων Θεσσαλονίκης που σκέφτεται να κάνει μήνυση στην εκδοτική εταιρεία «Πατάκης» για το βιβλίο της «Ποντιακά ανέκδοτα». 
 
Επίσης πληροφορίες λένε ότι μέλη της Χρυσής αυγής που έχουν εξακριβώσει την γονιδιακή καταγωγή τους με τον Αλκιβιάδη, ψάχνουν να βρουν με διάφορες τεχνολογίες τους απογόνους του Αριστοφάνη για να κάνουν μηνύσεις. Η υπόθεση έχει κολλήσει μιας και οι δικηγόροι ψάχνουν να βρουν την ισοτιμία της Αθηναϊκής μνας με το Ευρώ, καθώς και τρόπο να υπολογιστούν οι τόκοι του προστίμου που αναλογούν στα 2500 χρόνια καθυστέρησης στην απόδοση της δικαιοσύνης. 


Και μπορεί να προσπαθώ να αντιμετωπίσω το γεγονός αυτό με humor, αλλά πραγματικά με τρομάζει πολύ. Όταν η βλακεία και το θράσος καταφέρνουν να εκφραστούν με τόσο απερίφραστο τρόπο από ένα κρατικό θεσμό, τότε πρέπει να είναι σε επιφυλακή ο λαός. Δεν είναι απλά για να γελάμε όλα αυτά, αλλά ούτε για να κλαίμε. Όποτε προσπαθούν να βάλουν όρια στη δημοκρατία εμείς πρέπει να ζητάμε περισσότερη. Όταν προσπαθούν να βάλουν όρια στη σάτιρα, εμείς πρέπει να είμαστε πιο σατιρικοί από ποτέ. Όταν προσπαθούν να μας φοβίσουν εμείς πρέπει να μένουμε ατρόμητοι. (έπρεπε κάπου να χώσω και λίγη αισιοδοξία) 

Πάντως ή όλη αυτή υπόθεση τελικά κατέληξε σε φιάσκο με την αστυνομία και τον υπουργό απλώς να μιλούν ξανά για τα όρια της σάτιρας και να προσπαθούν να τονώσουν το ηθικό της αστυνομίας που «καταβαραθρώθηκε» από τον Μπαλούρδο. Συστάσεις προς το παρόν λοιπόν για τους «θρασείς» σατιρικούς και προσπάθεια αποσιώπησης. Ίσως να έπαιξαν ρόλο και τα αντανακλαστικά του κόσμου με τις χιλιάδες αναρτήσεις του Μπαλούρδου στα καλύτερά του. Ίσως να έπαιξε ρόλο και η εκλογική μάχη που έρχεται. Ίσως πάλι να απέσυραν την πρόθεσή τους για μήνυση γιατί αντιλήφθηκαν ότι πράγματι ο Μπαλούρδος είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο, μιας και μόνο ένας Μπαλούρδος θα μπορούσε να κάνει μήνυση σε έναν τηλεοπτικό χαρακτήρα. 


Παράωρος 

ΥΓ: Free Mpalourdos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου