Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Η ELDORADO GOLD ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ!


Η ζωή και η φύση πάντα εμπόδιο στην ανάπτυξη των βιομηχανιών και του εμπορίου. Η Ιερισσός είναι ένα φανερό παράδειγμα που οι κάτοικοι της έγιναν εμπόδιο στην eldorado gold στοιχεία της οποίας υπάρχουν στο "Δελτίο Επενδυτή-Eldorado Gold" που αναφέρεται στις Σκουριές,Ολυμπιάδα,Λόφο Περάματος και σε άλλες περιοχές της Κίνας,της Τουρκίας,της Βραζιλίας και της Ρουμανίας με ποσοστά ανάπτυξης των έργων που θα επιφέρουν αύξηση της παραγωγής κατά 160% απ αυτές της περιοχές. Άρα η ζωή των ανθρώπων γι αυτούς σε αυτές τις περιοχές δεν έχει καμία αξία.

κουκουβάγια

Μπορείτε να διαβάσετε το έγγραφο με τα στοιχεία 
στο κανονικό του μέγεθρος εδώ

«Φρένο» στα σενάρια αποχώρησης της «Εldorado Gold» από την Ελλάδα – «Η εταιρεία δεν σκέφτεται να φύγει» - Προαναγγελία επενδύσεων ύψους 1 δισ. ευρώ την προσεχή 5ετία – «Η πλειοψηφία των κατοίκων μας υποστηρίζει»


Την πρόθεσή της να παραμένει στην Ελλάδα κατέστησε σαφή η καναδική εταιρεία «Eldorado Gold», βάζοντας «φρένο» στην εντεινόμενη φημολογία περί αποχώρησής της από την χώρα.
Μάλιστα, η «Eldorado Gold» προανήγγειλε επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ την προσεχή 5ετία στα μεταλλεία χρυσού τόσο της Χαλκιδικής όσο και της Θράκης.

Στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου του αντιπροέδρου της «Eldorado Hellas», Ε. Μούρα, αποσαφηνίστηκε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εταιρεία [...] σκέφτεται να φύγει».
Επιχειρώντας να πιστοποιήσει την ισχύ των λεγομένων του, ο Ε. Μούρα κατέστησε γνωστό πως η εταιρεία έχει προβεί σε επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ εντός ενός 12μήνου αλλά και στον τριπλασιασμό του εργατικού δυναμικού.


Επίσης, σημείωσε πως έχει καταθέσει προς το ελληνικό Δημόσιο εγγυητική επιστολή ύψους 50 εκατ. ευρώ προς τέρψιν των περιβαλλοντικών αποκαταστάσεων.


Όσον αφορά τις οξύτατες αντιδράσεις που έχει εγείρει στην τοπική κοινωνία της Θράκης και της Χαλκιδικής η επικείμενη εξόρυξη χρυσού, ο Ε. Μούρα διαμήνυσε πως «έχει πολλούς λόγους να πιστεύει ότι διαθέτει την υποστήριξη της πλειοψηφίας των κατοίκων δήμου Αριστοτέλη, αλλά ταυτόχρονα έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι μια ηχηρή μειοψηφία" κατοίκων είναι κατά της επένδυσης. Είμαστε ανοιχτοί και δεκτικοί σε ορθολογικό διάλογο, προκειμένου [...]να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη και όσων αντιδρούν».


Απορρίπτοντας κάθε σύνδεση με οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, υπογράμμισε πως η εταιρεία συνεισφέρει στην ρευστότητα της οικονομία με 800.000 ευρώ ημερησίως.
«Η εταιρεία θα γίνει η πρώτη στην Ελλάδα [μετά την κρίση] που θα υπογράψει αυξητική εργοστασιακή σύμβαση» σημείωσε παράλληλα, ο Π. Στρατουδάκης, διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός».


Όσον αφορά τις αντιδράσεις στις κοινωνία της Χαλκιδικής, τόνισε πως «η πολεμική ατμόσφαιρα στη Χαλκιδική είναι στην πραγματικότητα έκφραση ενός συστήματος που θέλει να επιβληθεί και δημιουργήθηκε αυτοφυώς από μια ομάδα ανθρώπων από όλες τις παρατάξεις».

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου