Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Έκθεση φωτογραφίας για τη βία των ελληνικών ΜΑΤ


Με τον τίτλο «#ΜΑΤ1236» εγκαινιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ελσίνκι μία ιδιαίτερη έκθεση φωτογραφίας που επιχειρεί να αναδείξει τη βιαιότητα της ελληνικής αστυνομίας ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες.
Συγκεκριμένα, η έκθεση, έχοντας ήδη «περάσει» από τη Ζυρίχη, το Λονδίνο και τη Στοκχόλμη, διοργανώθηκε από Έλληνες μετανάστες και φοιτητές που ζουν στην Φινλανδία και παρουσιάζεται στο Πανεπιστήμιο Aalto του Ελσίνκι έως τις 30 Μαΐου.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο του πανεπιστημίου, «η Άνγκελα Μέρκελ επισκέπτεται την Αθήνα της κρίσης τον Οκτώβριο του 2012. Οι δρόμοι γεμίζουν με διαδηλωτές. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας με πλήρη εξάρτηση αρπάζει μια νεαρή γυναίκα και την χρησιμοποιεί την ως ανθρώπινη ασπίδα, προκειμένου να προχωρήσει μέσα από το πλήθος. Δεν γνωρίζουμε το όνομά του, μόνο η ετικέτα ΜΑΤ1236 πάνω στη στολή του «μαρτυρά» την ταυτότητά του – ο εν λόγω αστυνομικός δεν τιμωρήθηκε ποτέ για το περιστατικό ομηρίας σε βάρος της γυναίκας».
«Τι συμβαίνει σε μία κοινωνία όταν οι πολίτες φοβούνται τις αστυνομικές αρχές;» διερωτώνται οι διοργανωτές, καλώντας τους επισκέπτες της έκθεσης φωτογραφίας να προβληματιστούν για τη βία που ασκεί κατ” εξακολούθηση η ελληνική αστυνομία ενάντια σε κάθε μορφή αντίδρασης των πολιτών που σχετίζεται με τις πολιτικές των μνημονίων.

Πηγή: mediafactory.aalto.fi / kostasvaitsis71.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου