Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Χανιά: Μέχρι και 40 ημερησίως οι διακοπές ρεύματος σε σπίτια ή επιχειρήσεις

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει και στα Χανιά πλέον, η λαίλαπα των διακοπών της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες αλλά και επιχειρήσεις.
Η ΔΕΗ σε καθημερινή βάση και εφαρμόζοντας τις εντολές της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, δεν διστάζει να προχωρήσει σε διακοπές ρεύματος ακόμα και σε οικογένειες ανέργων η και ατόμων που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο αν στερηθούν το ηλεκτρικό ρεύμα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zarpa.gr σε καθημερινή σχεδόν βάση, η ΔΕΗ σε τοπικό επίπεδο, προχωρά σε 30- 40 διακοπές στην ηλεκτροδότηση είτε σε κατοικίες είτε σε επιχειρήσεις.
Οι διακοπές γίνονται από εργολάβους με τους οποίους συνεργάζεται η επιχείρηση.
Αξίζει επίσης να επισημανθεί πως οι διάφοροι διακανονισμοί που προβλέπονται κατόπιν κατευθύνσεων από το αρμόδιο υπουργείο προς την επιχείρηση, γίνονται μόνε σε περιπτώσεις που δεν έχει γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση, καθώς και στις περιπτώσεις που δεν έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες δόσεις προηγούμενων διακανονισμών.
Στην περίπτωση δε που υπάρχει διακοπή τότε για να γίνει επανασύνδεση πρέπει να καταβληθεί το 70% του ποσού του λογαριασμού.
Ακόμα οι καταναλωτές θα πρέπει να γνωρίζουν πως από το Σάββατο 22 Ιουνίου όλα τα «χαράτσια» η αλλιώς το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μεταφέρεται για τους καταναλωτές που δεν το έχουν εξοφλήσει, στην εφορία, και πλέον αυτά τα ποσά θα επιβαρύνονται και με τους ανάλογους τόκους.
Τέλος από τις 29 Ιουνίου στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα συμπεριλαμβάνεσαι το Ειδικό Τέλος Ακινήτων, για το έτος 2013.

Αν. Γερ. / zarpa.gr

1 σχόλιο: