Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Τα Χριστούγεννα ενός ανέργου - Στην ουρά για το συσσίτιο της Σπλάντζιας


«Αν μου έλεγε κανείς, πριν από τρία χρόνια, ότι θα ερχόμουν στα συσσίτια θα τον έλεγα “τρελό”. Δυστυχώς, τώρα που το ζω το καταλαβαίνω», είναι τα λόγια του Γιάννη Κ. που για χρόνια εργαζόταν ως οικοδόμος, την τελευταία τριετία όμως τα μεροκάματα είναι ελάχιστα. Για τα προς το ζην ασχολείται με τα αγροτικά, όταν βρει κάποιες εργασίες για μερεμέτια, ωστόσο αυτά δεν φτάνουν για να συντηρήσει την οικογένειά του.

Ο Γιάννης παίρνει μερικές από τις τσάντες που προσφέρουν τα συσσίτια της Σπλάντζιας. Μ’ αυτά θα βγάλει την εβδομάδα των Χριστουγέννων. Eυχαριστεί τους ανθρώπους που ετοιμάζουν τις τσάντες «έρχομαι τακτικά εδώ, αφού δεν έχω χρήματα! Εδώ και τρία χρόνια δεν υπάρχει δουλειά. Αναγκαστικά έρχομαι στα συσσίτια. Είναι σημαντική η βοήθεια των συσσιτίων της Σπλάντζιας, ευτυχώς που υπαρχουν και αυτοί», μας λέει.

Λίγο μετά συναντάμε μία κυρία από την πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. Ο άντρας της, όπως μαθαίνουμε, δεν έχει εργασία και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, ενώ η κόρη της είναι φοιτήτρια. Αυτή εργάζεται ως καθαρίστρια, αλλά τα χρήματα που μαζεύει δεν φτάνουν για να συντηρήσουν ένα σπίτι.

Στον χώρο των συσσιτίων συναντάμε και τον κ. Α.  Καλαϊτζάκη από τον Σύλλογο Κωφών Χανίων. Παίρνει τσάντες και τρόφιμα που θα δοθούν σε μέλη του Συλλόγου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. «Εχουμε 4 οικογένειες που δεν τα βγάζουν πέρα εύκολα και τους δίνουμε τρόφιμα που μας προσφέρει το Συσσίτιο της Σπλάντζιας», λέει.

ΤΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ

Συνολικά αυτές τις ημέρες το “Φιλόπτωχο Συσσίτιο Σπλάντζιας” Χανίων μοίρασε τσάντες με τρόφιμα σε 120 οικογένειες των Χανίων που είναι καταμετρημένες στα αρχεία του και που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Οι τσάντες έχουν μέσα φασόλια, μακαρόνια, ρύζι, ρεβίθια, φακές, βούτυρο, τυρί, γάλα, αλεύρι, κρέας, σαλάμι, κουραμπιέδες ή μελομακάρονα και μία τσάντα πορτοκάλια. Επίσης, σε 300 άτομα, μετανάστες κυρίως δόθηκε από μία τσάντα με κονσέρβες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

«Ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν και φέτος και είναι πάρα πολλοί αυτοί. Και μεμονωμένος κόσμος και επαγγελματίες των Χανίων, τους οποίους και θα κατονομάσουμε έναν – έναν με ευχαριστήριό μας στον Τύπο τις επόμενες ημέρες», μας είπε ο κ. Μανώλης Καλλιγέρης.

ΣΤΙΣ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση αγαθών στο δημαρχείο Χανίων.
Με σύνθημα “Μην πετάτε τίποτα, απλά χαρίστε το” το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013 από τις 10π.μ. έως τις 2μ.μ. όσοι πολίτες επιθυμούν μπορούν να συγκεντρώσουν στο δημαρχείο Χανίων ρούχα, κουβέρτες, παιδικό εξοπλισμό, τετράδια, ηλεκτρικές συσκευές και σόμπες σε καλή κατάσταση, προκειμένου αυτά να προσφερθούν σε συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας και των εθελοντών του Δήμου Χανίων, η οποία εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, που χρειάζονται στήριξη.
Η εν λόγω δράση θα συνεχιστεί και τις υπόλοιπες ημέρες, κατά τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου, στα τηλέφωνα: 2821341691, -689, -626, καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: t_pronoia@chania.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου