Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

O θάνατος είναι χρήμα και τηλεθέαση

Η εκπομπή του Alpha «Πάμε Πακέτου» έχει ως θέμα την αναζήτηση και ανεύρεση ανθρώπων από οικείους ή συγγενείς τους, οι οποίοι έχουν χάσει τα ίχνους τους. Όταν τους βρίσκει, τους φέρνει στο στούντιο της εκπομπής για να συναντηθούν οι 2 πλευρές και παράλληλα το τηλεοπτικό κοινό να γίνει μάρτυρας της εξιστόρησης των γεγονότων αυτών.
Αυτή τη φορά,  που προβλήθηκε στις 12/12/2013 αν δεν κάνω λάθος, η εκπομπή, η παρουσιάστρια και το κανάλι αποφάσισαν να το πάνε ένα βήμα παραπέρα από ότι συνήθως( δηλαδή την παρουσίαση γεγονότων, τα οποία είναι οδυνηρά για τους πρωταγωνιστές/καλεσμένους ) και να ανακοινώσουν την δολοφονία του αδερφού των 2 καλεσμένων γυναικών της εκπομπής.
Η εκπομπή αυτή δεν είναι live,μαγνητοσκοπείται και προβάλλεται. Θα μπορούσαν λοιπόν να το είχαν παραλείψει το κομμάτι αυτό. Θα μπορούσαν μάλιστα να μην είχαν μπει καν στην διαδικασία να φωνάξουν τις 2 γυναίκες εκεί πέρα και να τους το ανακοινώσουν αλλά να φώναζαν τις αρμόδιες αρχές να το ανακοινώσουν στους συγγενείς του.Οι 2 γυναίκες ξεσπούν σε κλάματα, φρικάρουν, μάλιστα η μία εκ των 2 λιποθύμησε και ο σκηνοθέτης της εκπομπής έριξε μωσαϊκό στην οθόνη. Αλλά γιατί να σεβαστούν τον πόνο των 2 γυναικών; Αφού τους φέρνει τηλεθέαση και η τηλεθέαση τους φέρνει χρήμα και μπροστά το χρήμα μερικοί άνθρωποι δεν σέβονται τίποτα.
Αυτή είναι η κοινωνία μας όμως, αυτή η τηλεόραση μας αξίζει. Αφού εμπορευματοποιήσαμε τα πάντα, εμπορευματοποιούμε και τον πόνο των άλλων. Και αυτό σαφώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, έχουν υπάρξει αρκετές εκπομπές στο παρελθόν που εμπορευματοποίησαν τον ανθρώπινο πόνο και την οδύνη προς τέρψιν ενός τηλεοπτικού κοινού που διψά για πόνο και εν αγνοία του γεμίζει με χιλιάδες ευρώ τις τσέπες όλων αυτών που συντελούν στην παραγωγή τέτοιων εκπομπών.

To βίντεο μπορείτε να το δείτε εδώ όσοι θέλετε, εγώ δεν το ενσωματώνω στο κείμενο γιατί αν θέλετε να το δείτε, να το δείτε με δική σας ευθύνη.
 Πηγή: exitnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου