Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση για την διοργάνωση αντιφασιστικού αντιρατσιστικού συλλαλητηρίου, συναυλίας και καλλιτεχνικών δρώμενων στις 22 Μάρτη



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ

 ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
 ΠΕΜΠΤΗ 23 ΓΕΝΑΡΗ, 6ΜΜ

Το 2013 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά που το αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα έφτασε στην κορύφωσή του. Εξανάγκασε την κυβέρνηση Σαμαρά, να προφυλακίσει τον αρχηγό, τον υπαρχηγό και κάποια από τα στελέχη της Χρυσής Αυγής και τον Δένδια να δώσει το πράσινο φως στον Άρειο Πάγο να διερευνήσει τα εγκλήματα που τόσα χρόνια συγκάλυπτε, τόσο η δικιά του κυβέρνησή όσο και οι προηγούμενες.

Όμως η μάχη ενάντια στο φασισμό δε θα κριθεί μόνο στα δικαστήρια. Η μαζική δράση του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος, η δράση του εργατικού και φοιτητικού κινήματος θα είναι ο καθοριστικός παράγοντας που θα κρίνει την έκβαση αυτής της μάχης.

Στις 22 Μάρτη θα υπάρξει παγκόσμια μέρα δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. Ήδη έχει αρχίσει να απλώνεται διεθνώς, καθώς αρκετές πόλεις έχουν αρχίσει να δηλώνουν συμμετοχή στη συγκεκριμένη καμπάνια, Καρντιφ, Γλασκώβη, Λονδίνο, Νέα Υόρκη

Η πρόταση για την Ελλάδα είναι να οργανωθούν τρία μεγάλα συλλαλητήρια: στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στα Χανιά. Στα πλαίσια αυτά καλούμε σε κοινή δράση την Πέμπτη 23/1, 6μμ, στο Εργατικό Κέντρο  τα συνδικάτα, τις οργανώσεις της αριστεράς, τις δημοτικές κινήσεις, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις συλλογικότητες  και τις κοινότητες μεταναστών και Ρομά να βαδίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι ενάντια στη φασιστική απειλή και τη ρατσιστική βία.

Να κάνουμε τα Χανιά στις 22 Μάρτη, αντιφασιστική πόλη. Να πλημμυρίσουμε την πλάτεια Αγοράς με χιλιάδες ανθρώπους σε ένα μεγάλο παγκρήτιο συλλαλητήριο, μια συναυλία διαμαρτυρίας-κραυγή κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού, μια μέρα δράσης όλων των εργαζόμενων και της νεολαίας.


 ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου