Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Να πεθαίνει ο διπλανός μας σαν το σκυλί;...

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, σε διάφορες πολιτικές, διεθνούς περιεχομένου, συζητήσεις, θυμάμαι που κοινός τόπος ήταν η άποψη, ότι μπορεί στην Αμερική να υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά η απανθρωπιά του καπιταλισμού στην μητρόπολη του, φαίνεται καθαρά από το σύστημα υγείας των ΗΠΑ, όπου αν σου λάχει να τραυματιστείς ή να νοσήσεις βαριά και είσαι ανασφάλιστος, κανένα νοσοκομείο δεν σε δέχεται. Θυμάμαι που λέγαμε τότε: ''Στην Αμερική πεθαίνεις σαν το σκυλί αν είσαι άνεργος και ανασφάλιστος, ενώ εδώ θα σε κοιτάξουνε σε όποιο νοσοκομείο και να πας''.

Έκτοτε, πολλά γίνανε, ας μην αναλωθούμε να τα αναφέρουμε καλύτερα, και ο πιο ''θαυμαστός'' και ''έξυπνος'' λαός της Ευρώπης (αν όχι και του κόσμου), διαθέτοντας τις κυβερνήσεις και τους εξουσιαστές που του αρμόζουν, και μάλιστα πλέον έναν φασίστα, γελοίο υπουργό ''υγείας'', ο οποίος σήμερα μάς απασχόλησε επιπλέον σε δύο εξαιρετικά σημαντικές περιπτώσεις: Η πρώτη είναι ότι μάς ανακοίνωσε ότι μάς υποχρεώνει πλέον να πληρώνουμε 25 ευρώ εισιτήριο για να μπούμε στο νοσοκομείο. Η δεύτερη είναι ότι ένας 66χρονος ανασφάλιστος καρκινοπαθής πέθανε δίχως να νοσηλευτεί πουθενά, αφού καμία υπηρεσία του υπουργείου ''υγείας'' (που μάλλον θα ‘πρεπε να ονομαστεί ''θανάτου'') δεν ενδιαφέρθηκε να απαντήσει στις, εδώ και πολύ καιρό, εκκλήσεις του να νοσηλευτεί κάπου. Τόσο εκείνος, όσο και άλλοι δέκα επιπλέον ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς.

Όσον αφορά στην πρώτη περίπτωση, ο φασίστας υπουργός βγήκε σε όλα τα κανάλια περιχαρής για να μάς πείσει ότι πρόκειται για μια τομή και έναν πολιτικό θρίαμβο η απόφαση του αυτή. Να πληρώνουμε, δηλαδή, για να μπούμε στα νοσοκομεία, τα οποία, εξάλλου, έχουμε με τους φόρους μας πληρώσει ξανά και ξανά για να θησαυρίζουν μες σε αυτά οι διάφοροι Τομπούλογλου.

Όσον αφορά στην δεύτερη περίπτωση, κατηγορεί με το γνωστό του θράσος το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (που φροντίζει τους ανασφάλιστους με την εθελοντική- αλληλέγγυα προσφορά γιατρών και νοσηλευτών) ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον ανθρώπινο πόνο και ότι δεν σέβεται τον νεκρό (!!!), επειδή κατονόμασε (όπως του ταιριάζει, οπωσδήποτε) τον Γεωργιάδη ως ένοχο και για αυτόν, αλλά και για όλους τους άλλους θανάτους των ανασφάλιστων συμπολιτών μας- ως υπαίτιο και αυτουργό για αυτές, και για όσες θα ακολουθήσουν δολοφονίες.

Γυρνώντας στην αρχή του κειμένου, ας κάνουμε μια απλή σκέψη: Αυτή την περίοδο, στις ΗΠΑ, ο Ομπάμα (για άλλους λόγους, που δεν είναι της παρούσης, και δίχως να θέλω να τον υπερασπιστώ, ασφαλώς) θεσμοθετεί το, μερικών υπηρεσιών έστω, καθολικό δικαίωμα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Κι ο ελληνικός λαός έγινε μες σε όλα αυτά τα χρόνια τόσο χάνος, που ανέχεται να πεθαίνει ο διπλανός του σαν σκυλί από το κρύο, την πείνα, και από τον αναλγησία των κάθε λογής Γεωργιάδηδων.

Αυτήν την περίοδο "χωνεύει" πως πρέπει να καταδικάζει την βία "από όπου κι αν προέρχεται". Εκτός από την ''νόμιμη'' βία, εκείνων που μας σκοτώνουν, και μας στέλνουνε και τον λογαριασμό για την σφαίρα στο σπίτι...

Ανδρέας Μπεντεβής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου