Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Στα πρότυπα των χρυσαυγιτών: «Τρόφιμα μόνο για Έλληνες» από την Περιφέρεια Κρήτης

«Μια τέτοια πρακτική έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πνεύμα αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις καταγωγής ή θρησκείας που διέπει τα περισσότερα κοινωνικά παντοπωλεία στην επικράτεια»

Η ανακοίνωση της «Αλληλεγγύης για όλους»:

Με μεγάλη έκπληξη διαβάζουμε την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης να διανείμει τρόφιμα που συγκεντρώνει το κοινωνικό παντοπωλείο μόνο σε Έλληνες:



Μια τέτοια πρακτική έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το πνεύμα αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις καταγωγής ή θρησκείας που διέπει τα περισσότερα κοινωνικά παντοπωλεία στην επικράτεια. Η Περιφέρεια Κρήτης αναγνωρίζει ότι μια τέτοια απόφαση εκτός του ότι έχει ξεκάθαρα ρατσιστικό χαρακτήρα έρχεται σε σύμπλευση με τα «συσσίτια μίσους» που προσπάθησε να καθιερώσει, χωρίς επιτυχία η Χρυσή Αυγή;

Αναρωτιόμαστε επίσης για το γεγονός ότι πολλά ενημερωτικά διαδικτυακά μέσα αναπαράγουν την είδηση της συγκέντρωσης τροφίμων μόνο για Έλληνες στην Κρήτη, χωρίς κανένα σχολιασμό, σαν μια «εύλογη» ενέργεια. Η αλληλεγγύη ειδικά στην περίοδο έντονης ανθρωπιστικής κρίσης που διανύουμε μας αφορά όλους και όλες. Η αλληλεγγύη κατευθύνεται προς όλους εκείνους που την έχουν ανάγκη ανεξάρτητα αν είναι έλληνες ή μετανάστες.
 
Πηγή: left.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου