Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Ενημέρωση-Συντονισμός Δράσης Ενάντια Στα Χημικά (Αλλαγή τόπου συνάντησης)


Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση-Συντονισμό Δράσης, την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα,στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ - οδός Νεάρχου)


Τελικά, οι τρομακτικές πληροφορίες σε σχέση με την «καταστροφή» και απόρριψη στη μεσόγειο των χημικών όπλων της Συρίας φαίνεται να είναι πραγματικότητα. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και κάτω από μυστικότητα και αδιαφάνεια βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις ζωές μας.

Μετά τη συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες για τον τρόπο που αυτός θα γίνει. Μετά από διάφορες μεταφορτώσεις, τα χημικά θα καταλήξουν σε ειδικά διαμορφωμένο πλοίο όπου θα υδρολυθούν και θα απορριφθούν στη θάλασσα, ανάμεσα στην Κρήτη, τη Σικελία και τη Λιβύη. Με αφορμή όλα αυτά έχουμε να δηλώσουμε:

-Η μέθοδος που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί, αν και δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες, γεννά τόσες πολλές αμφιβολίες ώστε οι καταστροφικές συνέπειές της να μοιάζουν σίγουρες. Δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ και δεν υπάρχει καμιά επιστημονική εγγύηση για το ότι τα χημικά θα είναι ανενεργά όταν ριχτούν στη θάλασσα. Αντιθέτως υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες που θέτουν εμπεριστατωμένες ενστάσεις για την επικινδυνότητά της.

-Η μεσόγειος, είναι ένα κλειστό οικοσύστημα με πολύ αργούς ρυθμούς ανανέωσης, μια θάλασσα ήδη επιβαρυμένη και το κέντρο της οικονομικής/πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής πολλών χωρών. Ακόμα και μια μικρή επιβάρυνση θα είχε πολλαπλές συνέπειες σε όλο το φάσμα της ζωής των λαών που ζούμε γύρω της. Από την υγεία μας μέχρι τη διατροφή μας, από τον τουρισμό μέχρι την αλιεία, από τον πολιτισμό μας μέχρι την οικονομία μας.

-Η μυστικότητα και η απροθυμία της εξουσίας να δώσουν πληροφορίες σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μόνο φόβο μας γεννά σε σχέση με τις συνέπειές της.

-Η σιγή ιχθύος που τηρεί η κυβέρνηση .

Με βάση όλα αυτά, θεωρούμε ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας την αντίδραση των λαών της μεσογείου ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Ειδικά για την Κρήτη όπου οι συνέπειες θα είναι άμεσα ορατές, η οργάνωση των αντιστάσεων ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή αποτελεί ζήτημα επιβίωσης. Οι γειτονιές, τα σχολεία, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, οι πολιτικοί χώροι, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά


Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση-Συντονισμό Δράσης, την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου