Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Αιματηρό επεισόδιο με τραυματίες μετανάστες στη Χίο

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τρεις μετανάστες που μετέβαιναν σε σκάφος δέχτηκαν πυροβολισμούς από άνδρες λιμενικού σκάφους και μεταφέρθηκαν στο «Σκυλίτσειο Νοσοκομείο».

Σοβαρό επεισόδιο διαδραματίστηκε πριν από λίγες ώρες στη θαλάσσια περιοχή της Χίου. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οκτώ μετανάστες, πιθανότατα Σύροι πρόσφυγες, που μετέβαιναν σε σκάφος δέχτηκαν πυροβολισμούς από άνδρες λιμενικού σκάφους, όπως μετέδωσε το alithia.gr.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τρεις από τους μετανάστες, δύο άνδρες και μία γυναίκα, τραυματίστηκαν . Οι δύο άνδρες έχουν τραυματιστεί από σφαίρες στην ωμοπλάτη και στον μηρό, ενώ η γυναίκα στη βουβωνική χώρα.

Και οι τρεις μεταφέρθηκαν αιμόφυρτοι στο «Σκυλίτσειο Νοσοκομείο» του νησιού, όπου τους χορηγήθηκαν τρεις φιάλες αίμα και θα υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση. Οι γιατροί βεβαιώνουν ότι βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη πληροφόρηση για τις συνθήκες τραυματισμού τους. Πηγές του Λιμενικού στη Χίο ισχυρίζονται ότι δύο φορές ο διακινητής επιχείρησε να μπει στα χωρικά ύδατα. Την πρώτη φορά τον απέτρεψαν, ενώ τη δεύτερη φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του λιμενικού σκάφους. Οι λιμενικοί υποστηρίζουν ότι τότε ανταπέδωσαν τα πυρά.

Γιώργος Παγούδης
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου