Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Κάλεσμα Σύριων προσφυγων σε συνέντευξη τύπου σήμερα στις 12.00

Xανιά, 9/4/2014
Αρχικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μας βοήθησαν και μας συμπαραστέκονται όλες αυτές τις μέρες.
Είμαστε Σύριοι,κυρίως οικογένειιες με μικρά παιδιά που διαφύγαμε από τον εφιάλτη του πολέμου που διεξάγεται στην πατρίδα μας. Ξεκινήσαμε από την Αλεξάνδρεια για την Ιταλία, αναζητώντας μια χώρα όπου θα έχει δομές για πρόσφυγες, π.χ. Σκανδιναβικές χώρες.
Μας υποσχέθηκαν πως θα ταξιδέψουμε μ΄ ένα μεγάλο, ασφαλές καράβι, αλλά βρεθήκαμε να ταξιδεύουμε μ” ένα μικρό σαπιοκάραβο, μαζί με τους Αιγύπτιους, σύνολο 345 άτομα.
Ενώ ήμασταν μεσοπέλαγα, μας έπιασε κακοκαιρία και τέθηκαν οι ζωές μας σε κίνδυνο. Καλέσαμε σε βοήθεια τις ιταλικές αρχές, τελικά όμως μας μετέφεραν με τη βία στην Ελλάδα. Κατά τη μεταφορά μας στο μεγαλύτερο πλοίο που θα μας πήγαινε στην Ελλάδα χάσαμε τα πάντα (χρήματα, προσωπικά αντικειμενα, κτλ.)
Ζητάμε απ΄ όλους τους διεθνείς οργανισμούς και τις κυβερνήσεις να σταθούν στο πλάι μας. Ζητάμε να πάμε σε μια χώρα που θα έχει δομές υποστήριξης προσφύγων, για μπορέσουμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια έμεις και τα παιδιά μας.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ, στις 12.00 μ.μ., στις 10/4/2014,
στο ξενοδοχείο ΕΛΕΝΑ( Νέα Χώρα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου