Τρίτη 8 Απριλίου 2014

9 ΑΠΡΙΛΗ - ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


Σε απεργιακούς ρυθμούς και τα Χανιά, εν όψει της 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου.
Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων σε «όλους τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους» καλώντας στο συλλαλητήριο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Την ίδια μέρα το Π.Α.ΜΕ. και εργατικά Σωματεία οργανώνουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία 1866 (Νέων Καταστημάτων).
«Η ζωή μας έχει γίνει αφόρητη! Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Η λαιμαργία τους δε θα σταματήσει ποτέ! Μας θέλουν σκλάβους, αμίλητους, ανοργάνωτους, πετώντας μας μερικά ψίχουλα. Πρέπει να βρεθούμε σε αγωνιστική δράση και ετοιμότητα για τα χειρότερα που θα βρούμε μπροστά μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Ν. Χανίων του Π.Α.ΜΕ.
«Να γίνουν τα νέα αντιλαϊκά σχέδια αφορμή για να αποφασίσουν περισσότερες γυναίκες να καταδικάσουν την πολιτική που αντιμετωπίζει τα στοιχειώδη επιδόματα και τις άδειες για τη στήριξη της μητρότητας ως “κόστος”, για να πάρουν θέση στον αγώνα για την ανατροπή της», τονίζει μεταξύ άλλων ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων που θα δώσει το “παρών” στα Νέα Καταστήματα.

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Σε μία σειρά από δράσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα προχωρά από αύριο Τρίτη, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα συναδέλφων τους στον χώρο της υγείας.
Ειδικότερα οι δράσεις είναι:
* Τετάρτη 9/4 συμμετοχή στην απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ και συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Κοινές απεργιακές επιτροπές με τα υπόλοιπα Πρωτοβάθμια Σωματεία.
* Παρασκευή 11/4 5ωρη στάση εργασίας 10π.μ. – 3μ.μ. με παράσταση διαμαρτυρίας στις 12 στα γραφεία διοίκησης. Να μην υπογραφεί καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας – καμιά διαθεσιμότητα –απόλυση εργαζομένου. Να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να καταβληθούν άμεσα οι χρωστούμενες εφημερίες και υπερωρίες.

ΣΥΣΚΕΨΗ  ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Εν τω μεταξύ, σύσκεψη διοργανώνουν τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων Ν. Χανίων, Οικοδόμων Κισάμου, Τροφίμων και Ποτών, Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση  στο Εργατικό Κέντρο.
Οπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, «οι κλάδοι που εκπροσωπούμε είναι αυτοί που έχει τσακίσει η ανεργία σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει προηγούμενο. Οι επιπτώσεις είναι πολλές και τεράστιες και για εμάς και για τις οικογένειές μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας παραμένουν άνεργοι χωρίς να “σταυρώνουν” μεροκάματο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Αλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγο των οφειλών. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με την πολιτική της επιβάλει φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, συνταγογράφηση και ευρώ κ.ά».
Ζητούν μεταξύ άλλων: Εκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ, επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας, κ.ά.|


ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ
Την ετήσια Γενική του Συνέλευση θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος Κρεοπωλών Ν. Χανίων την Τετάρτη 9 Απριλίου στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του υπογείου (κτηρίου Ε.Β.Ε.Χ.).
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα διενεργηθεί οικονομικός και διοικητικός απολογισμός τους έτους 2013. Επίσης, θα γίνει συζήτηση και ενημέρωση μελών ως προς την εορταστική περίοδο του Πάσχα, καθώς επίσης θα συζητηθούν προβλήματα του κλάδου και τρόποι αντιμετώπισής τους σε σχέση με τις εξευτελιστικές τιμές των προϊόντων μας με μοναδικό σκοπό το κλείσιμο των καταστημάτων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου