Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στηρίζει την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων 2014

Ο γνωστός μουσικός ενώνει τη φωνή του μαζί με γνωστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο σε μία σειρά από βίντεο για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων
Πάνω από 20 γνωστές προσωπικότητες από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων ο διεθνούς φήμης συγγραφέας Khaled Hosseini, η ηθοποιός Yao Chen, η ηθοποιός Diane Kruger, ο μουσικός Juanes και ο μουσικός Αλκίνοος Ιωαννίδης, παρουσιάζουν μία σειρά από βίντεο 30 δευτερολέπτων για την υποστήριξη των προσφύγων εν όψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων στις 20 Ιουνίου.
Σε μια εποχή που ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάζονται να ξεριζωθούν έχει φτάσει σε πρωτοφανή επίπεδα εξαιτίας των συγκρούσεων, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) συνεργάζεται με Πρεσβευτές Καλής Θέλησης και άλλους γνωστούς υποστηρικτές της, για να μεταφέρει και να διαδώσει ιστορίες προσφύγων. Iστορίες που μιλούν για το κουράγιο και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων για επιβίωση, σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στις οικογένειες.
O Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Antonio Guterres δήλωσε: «Καθώς η βία ξεριζώνει περισσότερους ανθρώπους από ποτέ, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε για την προστασία και την αρωγή τους είναι πρωτοφανείς. Βλέπουμε οικογένειες και κοινότητες να καταστρέφονται σε τρομακτική κλίμακα, ενώ πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να μπει ένα τέλος στις διαμάχες. Οι υποστηρικτές της Ύπατης Αρμοστείας μάς βοηθούν να πούμε την ιστορία των προσφύγων, μία ιστορία πόνου, αλλά κι εξαιρετικού θάρρους και αντοχής ενάντια στις αντιξοότητες».
Τα βίντεο των γνωστών προσωπικοτήτων, που είναι διαθέσιμα από σήμερα για τα μέσα ενημέρωσης, αποτελούν μέρος μιας συντονισμένης εκστρατείας εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων στις 20 Ιουνίου. Φιλοξενούνται σε μια ειδική ιστοσελίδα, που παρουσιάζει επίσης εκατοντάδες ιστορίες προσφύγων στο http://stories.unhcr.org.
Ελλάδα – Κύπρος
Η εκστρατεία για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων φιλοξενείται στα ελληνικά στην ιστοσελίδα www.unhcr.gr/refugeestories. Η ιστοσελίδα παρουσιάζει ιστορίες προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο από το πρόσφατο ή πιο μακρινό παρελθόν. Στόχος της να αναδείξει την ανθρώπινη ιστορία πίσω από τα στατιστικά, την ιστορία που παραμένει ίδια μέσα στο χρόνο, όπου υπάρχουν πρόσφυγες.
Ο Κανταρά από το Αφγανιστάν, η Ρίμα από τη Συρία, ο Κούσα από το Ιράν, ο Μοχάμεντ από το Ιράκ και άλλοι πρόσφυγες που συναντήσαμε μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία, τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Παράλληλα, άνθρωποι που δουλεύουν με πρόσφυγες, δημόσια πρόσωπα και το κοινό, που συμμετέχουν στην ιστοσελίδα, μεταφέρουν τις δικές τους μαρτυρίες, εμπειρίες και οικογενειακές μνήμες. Ας τους ακούσουμε και ας διαδώσουμε τις ιστορίες τους.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων από τον μουσικό Αλκίνοο Ιωαννίδη είναι διαθέσιμο στο: http://www.unhcr.gr/refugeestories/alkinoos/.

Τα μηνύματα των διεθνών προσωπικοτήτων για την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι διαθέσιμα στο: https://www.youtube.com/playlist?list=PLtPw-Y91GlmVP7sYGPdCIG0BkarSgLICP.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου