Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο και ψήφισμα συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ καλεί όλους και όλες, τους εργαζόμενους/ες, άνεργους/ες, συνταξιούχους, ντόπιους και μετανάστες, συλλογικότητες, συνδικάτα, κόμματα και φορείς της πόλης του Ηρακλείου και κάθε αλληλέγγυο πολίτη στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 595 αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών, τη Δευτέρα 23 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι έξω από την Περιφέρεια Κρήτης (πλ. Ελευθερίας).

Παρακαλούμε να προωθηθεί και να υπογραφεί το παρακάτω ψήφισμα:

Ψήφισμα συμπαράστασης στις αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ.Οικ.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και κάθε εργαζόμενου ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις.
Ο επίμονος μαχητικός αγώνας τους αποτελεί ένα κορυφαίο παράδειγμα αξιοπρέπειας και αντίστασης απέναντι στην κυβερνητική και εργοδοτική βαρβαρότητα που έχει εξαντλήσει όλο της το μένος εφόσον το υπουργείο οικονομικών παρανομεί και δεν εφαρμόζει καν τις αποφάσεις των δικαστηρίων που δικαιώνουν τον αγώνα τους.
Όπως και οι εργάτες της ΒΙΟ.ΜΕ, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες αρνήθηκαν να υποκύψουν στο "μοιραίο" των απολύσεων και της εξαθλίωσης, δεν κάμφθηκαν από τη συνεχή καταστολή, και πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Στον αγώνα αυτό βρέθηκαν μαζί με χιλιάδες ακόμη απολυμένους και απολυμένες, με χιλιάδες πολίτες που βιώνουν καθημερινά τα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας που καταστρέφουν τις ζωές μας.
Μας δίνουν καθημερινά μαθήματα για το πώς μπορεί να είναι ένας αυτοοργανωμένος μαχητικός αγώνας που ξεπερνάει τα τυπικά συνηθισμένα όρια της διαμαρτυρίας και της ανάθεσης, και επιχειρεί να επιβάλει λύσεις προς όφελος των εργαζομένων εδώ και τώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΝΤ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΣ- ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
H NIKH TOYΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ στη ΒΙΟ.ΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου