Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Νέο συντονιστικό σήμερα ενάντια στην καταστροφή των χημικών

Σήμερα Τρίτη στις 20:30 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων

Εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν συνολικά από το Μαράθι μέσα στο Σαββατοκύριακο εκφράζοντας την αγωνία τους για το επικίνδυνο πείραμα της υδρόλυσης, την αντίθεση τους στην εμπλοκή του αμερικάνικου στρατού στην καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, και την αγανάκτηση τους για την τακτική της Ελληνικής κυβέρνησης, που εν κρυπτώ συναινεί και χρηματοδοτεί το όλο εγχείρημα υπονομεύοντας το περιβάλλον, τον τουρισμό και την υγεία μας.

Ο αποκλεισμός της νατοϊκής βάσης της Σούδας ολοκληρώθηκε μετά από δύο μέρες συνεχούς παρεμπόδισης του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού της βάσης, καθώς και με μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την κεντρική πύλη κατά τη λήξη της. Αποκλεισμός που δεν συνεχίστηκε κατά την τρίτη μέρα, καθώς η προϋπόθεση που είχαμε θέσει γι' αυτή ήταν η κήρυξη απεργιών από τα σωματεία και τα εργατικά κέντρα καθώς και το κλείσιμο των δήμων, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να συμμετάσχουν.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια, σε όλες τις γλώσσες, στους διερχόμενους τουρίστες, κατοίκους και εργαζόμενους. Αποτέλεσμα της κινητοποίησης ήταν η αναστολή λειτουργίας τόσο της Νατοϊκής ναυτικής βάσης όσο και της Αμερικάνικης Αεροπορικής στον Μουζουρά (ματαιώθηκε κάθε ελλιμενισμός πλοίου καθώς και κάθε αεροπορική πτήση από τις αντίστοιχες στρατιωτικές βάσεις, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες του προσωπικού).


Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν συμπολίτες μας από όλη την Κρήτη (Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι), από την Αθήνα (απολυμένες καθαρίστριες), από την Πελοπόννησο (μέλη του συντονιστικού Καλαμάτας και Τριφυλίας), και συμμετείχαν δύο ιστιοπλοϊκά από τα Χανιά, που εμποδίστηκαν από το λιμενικό να πλησιάσουν απειλούμενα με συλλήψεις.

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, με περισσότερη ακόμα επιμονή και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας προχωρώντας τις επόμενες μέρες στην εν πλώ διαμαρτυρία μας προς τον τόπο της υδρόλυσης.

Ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δόθηκε ποτέ!


Καλούμε όλους στην εβδομαδιαία συνάντησή μας, την Τρίτη στο Εργατικό Κέντρο, στις 8:30μμ προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στις επόμενες δράσεις μας.

Ανοιχτό συντονιστικό Χανίων
ενάντια στα χημικά του πολέμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου