Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Προβολή του ντοκιμαντέρ "Σταγώνες" στον Πρασσέ

Οι πολιτιστικοί σύλλογοι των χωριών του Αποπηγαδίου, Πρασσές, Σέμπρωνας και Νέα Ρούματα, διοργανώνουν την Κυριακή 3 Αυγούστου, προβολή του ντοκιμαντέρ Σταγώνες, στις 20:00 στην πλατεία του Πρασσέ. Καλεσμένος εισηγητής θα είναι ο Κων/ος Βοζινάκης, γεωλόγος, που θα μιλήσει για την προστασία των υδάτινων πόρων της περιοχής, και η Νέλλη Ψαρρού, δημιουργός του ντοκιμαντέρ.

Στα χωριά αυτά, όπου η εταιρεία έχει πείσει αρεκτούς ντόπιους να της νοικιάσουν τα χωράφια της, άνθρωποί της και διάφοροι καλοθελητές προσεγγίζουν τους ανθρώπους υποσχόμενοι ότι δεν θα πειράξουν τα νερά της περιοχής. Μάλιστα, τους λένε (όπως μας έχουν πει ντόπιοι) ότι τους διαβεβαιώνουν πως, επειδή οι γεωτρήσεις θα γίνουν σε μεγάλο βάθος, το νερό που θα αντλείται θα είναι θαλασσινό. Αυτό το θαλασσινό νερό όμως θα βγαίνει από τη γεώτρηση γλυκό επειδή, κατά την άνοδό του, θα αφαλατώνεται με φυσικό τρόπο!

Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η προβολή του ντοκιμαντέρ, που θα ενημερώσει τους κατοίκους για το τι πραγματικά συμβαίνει, σε ορισμένα καφενεία έχουν πάει οι ίδιοι καλοθελητές και, μεταξύ άλλων, κακολογούν τους ανθρώπους που πήραν την πρωτοβουλία για να διοργανωθεί αυτή η ενημερωτική συζήτηση και προβολή. Είναι προφανές ότι θα βρίσκονται στην προβολή όπου θα επιχειρήσουν, όπως είναι η πάγια τακτική τους, να προκαλέσουν πρόβλημα στην κουβέντα και ένταση που δεν θα επιτρέψει να γίνει σωστός διάλογος και ενημέρωση. Καλούμε τους ανθρώπους που γνωρίζουν την περιοχή καθώς και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις να παραστούν στην εκδήλωση και να ενισχύσουν την προσπάθειά μας με σύνεση και ψυχραιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου