Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

4 χρόνια μετά δικάζουν δάσκαλο στα Χανιά για συμμετοχή στη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο

4 χρόνια μετά τα γεγονότα της 6ης Δεκεμβρίου του 2010 στη διαδήλωση για τα 2 χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, στα Χανιά οδηγούν σε δίκη τον δάσκαλο Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη. Κάλεσμα συμπαράστασης απευθύνουν συλλογικότητες της πόλης στο οποίο δηλώνουν ότι ο δάσκαλος είναι αθώος κι αντιθέτος υπήρξε θύμα αστυνομικής βίας. 
 
Η συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώνεται στις 10 το πρωί της Δευτέρας 3 Νοεμβρίου, στα δικαστήρια των Χανίων.

Αναλυτικά στο κάλεσμα αναφέρεται:

Την Δευτέρα 3-11-2014 δικάζεται ο Χατζηγρηγοράκης Θοδωρής στα δικαστήρια Χανίων, γιατί στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 ενώ συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση της νεολαίας και των εργαζομένων, 2 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου, συνελήφθη όταν οι δυνάμεις καταστολής, με εντολή των πολιτικών τους προϊσταμένων, επιδόθηκαν σε ένα όργιο καταστολής και συλλήψεων ενάντια στους διαδηλωτές της πορείας.

Η αναίτια επίθεση στην οδό Παπανδρέου με κλωτσιές και κλομπ χωρίς καν να υπάρχει η γνωστή δικαιολογία της αστυνομίας ό,τι οι διαδηλωτές προκάλεσαν, ήταν ξεκάθαρα εντολή των πολιτικών προϊσταμένων για να χτυπηθούν οι διαδηλώσεις. Μετά από αυτή την επίθεση της αστυνομίας έγιναν 8 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, δυο μαθητών και του αδιόριστου εκπαιδευτικού Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη, μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών – Παράρτημα Χανίων.

Οι συλλήψεις φυσικά βασίζονται σε ανυπόστατες κατηγορίες κατά τη συνήθη πρακτική των κρατικών μηχανισμών στις περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών.

Η σύλληψη και δίωξη του Θοδωρή Χατζηγρηγοράκη καθώς και των άλλων δυο ανήλικων μαθητών είναι σαφώς πολιτικού χαρακτήρα. Εντάσσεται στο πλαίσιο τρομοκράτησης του κινήματος, ποινικοποίησης των αντιστάσεων και των αγώνων που αναπτύσσονται ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.
 
- ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ
- ΟΙ ΛΑΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ
- ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 3/11 ΩΡΑ 10:00πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου