Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Θλίψη και συγκίνηση για την κοίμηση του γέροντα Ειρηναίου Γαλανάκη


"Ήταν σαν πατέρας μας" εξομολούνται με λυγμούς οι δικοί του άνθρωποι. Αυτό όμως που κατάφερε με τη σεμνότητά του, ο γέροντας Ειρηναίος, είναι να γίνει ο πνευματικός πατέρας πολλών περισσότερων.
Ο αγαπητός σε όλους γέροντας, "έφυγε" γαλήνια και ταπεινά, όπως ήταν η ίδια του η ζωή που αποτελούσε παράδειγμα
Στο πλάι του βρίσκονταν συγγενείς του που του κρατούσαν συγκινημένοι το χέρι.
Ζούσε με εγκράτεια και σεμνότητα σε ένα λιτό και απλό σπιτάκι, στο ΜεΪντάνι της Χαλέπας. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν κοντά του, δεν μπορούν να κρατήσουν τα δάκρυά τους.
Για πολλούς, ήταν ο "παπούλης", έτσι αποκαλούσαν τον αγαπημένο τους ποιμένα κλείνοντας σε μια λέξη τρυφερά συναισθήματα αγάπης για ένα άνθρωπο του οποίου η ζωή αποτέλεσε παράδειγμα και οδηγό.
Τα θερμά τους συλληπητήρια εκφράζουν φορείς της Κρήτης.
 
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ 
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΓΓΕΛΤΗΡΙΟΝ

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης θλίψει βαθυτάτη αγγέλλει την εις Κύριον εκδημίαν του αοιδίμου Μητροπολίτου πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου.

Την Μεγάλην Τρίτην, 30ην Απριλίου ε.ε., το απόγευμα, το σεπτόν σκήνωμα του μεταστάντος θα εκτεθή εις προσκύνησιν εις τον Ιερόν Μητροπολιτικόν Ναόν Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.

Τήν Μεγάλην Πέμπτην, 2αν Μαΐου ε.ε., μετά το Αρχιερατικόν Συλλείτουργον, και ώραν 12.00 μεσημβρινήν θα τελεσθή η εξόδιος ακολουθία εις τον ως άνω Ιερόν Ναόν.

Ο ενταφιασμός του σεπτού Ιεράρχου θα λάβη χώραν εις τον προαύλειον χώρον του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κισάμου.

Παρακαλείται ο λαός του Θεού όπως μετάσχη εις το πένθος της Εκκλησίας και εύχηται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου.

Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος»

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του Προέδρου του Μητροπολίτη ΕΙΡΗΝΑΙΟΥ ΓΑΛΑΝΑΚΗ
Αποφάσισε ομόφωνα
• Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
• Να κυματίζει μεσίστια η Ελληνική Σημαία και να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Ιδρύματος στο «Μέγαρο Μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης» την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας
• Να παραστεί η Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία
• Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος
• Να καταθέσει στη μνήμη του αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο Κοινωφελές Ίδρυμα «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»
• Να δημοσιευτεί το παρόν στον Τύπο.
 
Ψήφισμα Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» Άγιοι Πάντες Αποκορώνου
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» μόλις πληροφορήθηκε την κοίμηση του Προέδρου και Ιδρυτή του Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη

Αποφάσισε ομόφωνα
Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του
Να παραμείνουν κλειστά τα γραφεία του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αγία Σοφία» την ημέρα της νεκρώσιμης ακολουθίας
Να παραστεί το Διοικητικό Συμβούλιο στη νεκρώσιμη ακολουθία
·Να τοποθετηθεί η προτομή του στο Ίδρυμα «Αγία Σοφία»

1 σχόλιο:

  1. Έχω γνωρίσει καλούς παπάδες και κακούς παπάδες, δεν έχει λοιπόν σημασία το σχήμα, καθεαυτό. Ένας Άνθρωπος με κεφαλαίο το «Α» πρέπει να ήταν αυτός ο Ειρηναίος... Πάντα άκουγα εξαιρετικές γνώμες, ακόμα κι από τους πιο αυστηρούς, γι’ αυτόν τον παπά που μπήκε μπροστά, αναζητώντας την ανάπτυξη και την προκοπή μέσα από τη Δικαιοσύνη και τη βοήθεια του Θεού, για όποιους, τέλος πάντων τη ζητούσαν αυτή τη βοήθεια, χωρίς μισανθρωπισμό, χωρίς αποκλεισμούς.

    Δικαιοσύνη!

    Και δεν είναι εύκολο για κάποιον εν ζωή να τον αγαπάνε οι πάντες και να μην ακούς κακή κουβέντα από τους μοχθηρούς και τους μνησίκακους. Πρόθυμος πάντα για να τον συμβουλεύονται οι «ταγοί». Άλλο ζήτημα που δεν άκουγαν τις συμβουλές του, αυτοί οι «ταγοί» και δεν πορευόμαστε με Δικαιοσύνη και ιδού τα αποτελέσματα. Η κατρακύλα συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή