Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Με μεγάλα ποσοστά ξεκίνησε η απεργία των καθηγητών

Σύμφωνα με το alfavita.gr, τα πρώτα μηνύματα κάνουν λόγο για εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό συμμετοχής στην απεργία. Όπως αναφέρει, από ενημερώσεις από τις ΕΛΜΕ της Αθήνας το ποσοστό συμμετοχής είναι τόσο μεγάλο που εκπλήσσει και τους πιο αισιόδοξους: «Σχολεία με εκατό καθηγητές και πήγε μόνο ένας. Σε συγκρότημα τριών σχολείων είναι μέσα μόνο οι τρεις διευθυντές και ένας καθηγητής».

Με ποσοστά που αγγίζουν το απόλυτο σε ότι αφορά τη συμμετοχή ξεκίνησε η πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα Χανιά  όπως αναφέρετι το zarpa.grΣύμφωνα με τα όσα είπε ο γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων Φώτης Μπιχάκης στο zarpa.gr σε 26 σχολεία των Χανίων η συμμετοχή των καθηγητών έφθασε το 100%, ενώ στα υπόλοιπα οι εκπαιδευτικοί που δεν συμμετείχαν στην απεργία ελάχιστοι. Υπενθυμίζεται πως η κινητοποίηση των καθηγητών στα Χανιά ξεκίνησε με κατάληψη της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.
Ενημέρωση φίλου από Αργολίδα δίνει την εξής εικόνα
2ο Λύκειο Ναυπλίου 100% - 1ο Γυμνάσιο Άργους 100% - 2ο Γυμνάσιο Άργους 100% - 2ο Γυμνάσιο Ναυπλίου 100% - Γυμνάσιο Νέας Κίου 100% - Γυμνάσιο Κουτσοποδίου 100% - Γυμνάσιο Λιγουριού 100% - Μουσικό Σχολείο Πρόσυμνας 100% - 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου μπήκαν μέσα 2 καθηγητές - 1ο Λύκειο Ναυπλίου μπήκαν μέσα 4 καθηγητές
Δεν δίνονται ποσοστά απεργίας μέχρι στιγμής στο 3ο Λύκειο Άργους και στο ΕΠΑΛ Άργους λόγω κατάληψης από τους μαθητές.

Στη Λάρισα σύμφωνα με το onlarissa.gr, από τα στοιχεία που φτάνουν στα γραφεία της τοπικής ΕΛΜΕ, υπολογίζεται πως το ποσοστό συμμετοχής θα κυμανθεί στο 90-95%.

Εντωμεταξύ, εκατοντάδες σχολικοί φύλακες που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκδίωξαν τα ΜΑΤ με χρήση χημικών νωρίς σήμερα το πρωί

Οι σχολικοί φύλακες είχαν μπει από τις 6 το πρωί στον προαύλιο χώρο του υπουργείου και πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία. Χωρίς καμιά αφορμή κατά τις 7.30 π.μ. δέχτηκαν επίθεση με χημικά από διμοιρίες των ΜΑΤ με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων εκ των οποίων η μία έγκυος.

Πληροφορίες από: alfavita.gr / zarpa.gr / left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου