Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Xανιά -Μαζικό και μαχητικό το συλλαλητήριο καθηγητών και μαθητών


Η μαζικότητα, η αποφασιστικότητα η μαχητικότητα και τα συνθήματα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της παιδείας ήταν τα χαρακτηριστικά του συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Χανιά, το οποίο και αποτελούσε μέρος των δράσεων που έχει προγραμματίσει η ΕΛΜΕ και οι οποίες είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των πενθημέρων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων των καθηγητών.

Υπενθυμίζει πως οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στην κατάργηση ειδικοτήτων στα τεχνικά λύκεια στην υπαγωγή των καθηγητών σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στις αλλαγές που συνολικά προέθετε η κυβέρνηση στο χώρο της παιδείας.
Στην μεσημεριανή κινητοποίηση που ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία της δημοτικούς αγοράς συμμετείχαν μαζικά καθηγητές , μαθητές από τα σχολεία της πόλης αλλά και γονείς.
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας των πενθήμερων επαναλαμβανόμενων κινητοποιήσεων της καθηγητών οι συμμετοχή ήταν κάτι περισσότερο από εντυπωσιακή καθώς πλησίασε σχεδόν το 100%. 



Ανάλογος κινητοποιήσεις έχουν προγραμματισθεί και τις επόμενες ημέρες. Το πρωί επίσης πραγματοποιήθηκε κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου