Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Η αισιοδοξία της κυβέρνησης

Μετά το πέρας της παρέλασης θα βγουν όλοι οι επίσημοι και θα ανακοινώσουν πόσο υπερήφανοι είναι για την εθνική επέτειο και πόσο αισιόδοξοι είναι για το μέλλον της Ελλάδας.
Απορίες δικές μου… Αισιόδοξοι με τι λαό; Αισιόδοξοι για ποιο κράτος; Πώς λέγετε αυτό το κράτος; Που είναι ακριβώς αισιόδοξοι, σε ποιο τομέα;
Ο τηλε -υπουργός Γεωργιάδης έκοψε τις διαφημίσεις των βιβλίων και έχει αναλάβει να μοιράζει κάρτες δωρεάν υγείας σε απόρους. Εκεί φτάσαμε.. Η δωρεάν υγεία σε κάρτες.
Ο υπουργός παιδείας (Αρβανιτόπουλος) τελείωσε την αποστολή της Διαμαντοπούλου στο κλείσιμο του ΟΕΔΒ και συνέχισε ο ίδιος την συμφωνία ανάθεσης των σχολικών βιβλίων σε ιδωτικούς εκδοτικούς οίκους. Δωρεάν παιδεία για χρόνια δεν υπήρχε μιας και τα παιδιά πήγαιναν σε φροντιστήρια από το γυμνάσιο και πολλές φορές από το δημοτικό, αλλά τώρα και σαν ψευδαίσθηση έσβησε.
Ο υπουργός οικονομίας (Στουρνάρας) σώζει όλους εμάς κάνοντας μας αόρατους εξαιτίας των φόρων, του κοψίματος των επιδομάτων, της μείωσης των μισθών σε επίπεδα πείνας, της απελευθέρωσης των κατασχέσεων καταθέσεων και κατοικιών, της αύξησης της ανεργίας και πολλών άλλων σχετικών που είναι επίσης συνέχεια σχεδίων παλαιότερων οικονομικών πολιτικών που είχαν εφαρμοστεί ή απλά είχαν νομοθετηθεί.
Ο υπουργός εργασίας (Βρούτσης) κατάφερε να ανεβάσει τους δείκτες της ανεργίας και μάλλον σκοπό έχει να τους ανεβάσει στα επίπεδα της μεταπολεμικής περιόδου, τότε που όλοι δούλευαν για μια κάλπικη πεντάρα. Και έτσι γίνεται. Δεν είναι μακριά. Ήδη έχουν έρθει εταιρίες που θέλουν φτηνό εργατικό δυναμικό και πρόσφορο έδαφος για να συνεχίσουν την ανάπτυξη τους πατώντας σε εμάς.
Ο υπουργός πολιτισμού (Παναγιωτόπουλος) σε άμεση συνεργασία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο (Κεδίκογλου) σβήνουν ότι λέγεται πολιτισμός και αθλητισμός. Αν και αθλητισμός χωρίς αναβολικά έχει χαθεί χρόνια τώρα.. Δεν θέλω να επεκταθώ άλλο.
Ο υπουργός γεωργίας (Κουγιάλης) σε άμεση συνεργασία με τον Στουρνάρα κατεδαφίζουν την αγροτική οικονομία, σβήνουν από τον χάρτη δάση και χωριά (Σκουριές – Αποπηγάδι), απαγορεύουν την εκμετάλλευση ντόπιων σπόρων, άγριων βοτάνων και γενικότερα αγροτικές περιουσίες για χάρη της ανάπτυξης των κύριων παροχών τους (EDF, ELDORADO GOLD, MONSANTO κ.α.).
Ο υπουργός δικαιοσύνης (Αθανασίου) σε άμεση συνεργασία με τον υπουργό δημόσιας τάξης (Δένδια) κατάφεραν και ποινικοποιήσουν την αλληλεγγύη, την ελευθερία λόγου, την αντίδραση, την πληροφόρηση, την εκδήλωση συμπαράστασης και γενικά ότι μας κάνει να αυτοχαρακτηριζόμαστε άνθρωποι σκεπτόμενοι.
Δεν θα αναφερθώ σε άλλα υπουργεία. Εξάλλου αν είναι κάποιος παρατηρητικός μπορεί να καταλάβει τι γίνεται και στα υπόλοιπα υπουργεία με τα τεράστια ονόματα και κάποιους τύπους «γλάστρες» που εκτελούν διαταγές της ΕΕ και των πολυεθνικών εταιριών.
Αυτοί νιώθουν υπερήφανοι για την δική μας καταστροφή σαν λαός, σαν πολίτες και κυρίως σαν άνθρωποι.
Εμείς πότε θα νιώσουμε υπερήφανοι; Τα εμβατήρια θυμίζουν πολέμους και «νίκες» του λαού, των ανθρώπων, των παππούδων μας σε περιόδους ειρήνης και δημοκρατίας. Σήμερα δεν τα έχουμε. Μπορούμε όμως να τα αποκτήσουμε. Στο μυαλό μας είναι όλα και στα χέρια μας. Κανείς δεν μπορεί να μας ελέγχει αν δεν τον αφήσουμε εμείς. Κανείς δεν μπορεί να μας απειλεί αν δεν τον αφήνουμε εμείς. Κανείς δεν μπορεί να μας καταστρέψει αν δεν τον αφήσουμε εμείς.

Κουκουβάγια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου