Κυριακή, 27 Οκτωβρίου 2013

Άγρια καταστολή σε εκπαιδευτικούς στην μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Θεατές της άγρια καταστολής της αστυνομίας έγιναν όσοι βρέθηκαν το πρωί στην μαθητική παρέλαση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς οι δυνάμεις της "τάξης" απαγόρευσαν στην ουσία να εκδηλωθεί με οποιοδήποτε τρόπο η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών που είχαν συγκεντρωθεί με κάλεσμα των ΕΛΜΕ για να διαμαρτυρηθούν για την απαξίωση του δημοσίου σχολείου. Η απαγόρευση κατέληξε σε προπυλακισμούς και περικύκλωση των διαμαρτυρόμενων εκπαιδευτικών έως και επίθεση με ασπίδες και γκλομπ ακόμα και σε βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που βρισκόταν εκεί για συμπαράσταση.

Όπως δήλωσαν στο alterthess εκπαιδευτικοί που βρέθηκαν στο σημείο, δεν υπήρξε καμία πρόθεση και κίνηση από την πλευρά τους για παρεμπόδιση της παρέλασης παρά μόνο ήθελαν να εκδηλώσουν δημόσια την αντίθεση τους στην πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της εκπάιδευσης.

Αρχικά οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στη συμβολή Τσιμισκή και Εθνικής Αμύνης όπου η αστυνομία τους μπλόκαρε εμποδίζοντας τους να μοιράσουν το υλικό τους και να πραγματοποιήσουν την ακίνδυνη για την διεξαγωγή της παρέλασης διαμαρτυρία τους. Στη συνέχεια και αφού τους υποσχέθηκαν ότι θα αφεθούν ελεύθεροι να εκφραστούν, οι εκπαιδευτικοί προχώρησαν στο ύψος της Δημ. Γούναρη χωρίς πάλι να προκαλέσουν κανένα πρόβλημα στη διεξαγωγή. Εκεί παρεμποδίστηκαν και πάλι και για 20 λεπτά μετά το πέρας της παρέλασης περικυκλώθηκαν από την αστυνομία η οποία δεν τους άφηνε να φύγουν προς την κατεύθυνση της Καμάρας.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποίησαν τις ασπίδες τους και τα γκλομπ και προπυλάκισαν τους εκπαιδευτικούς φτάνοντας μέχρι το σημείο να χτυπήσουν με ασπίδα στο πρόσωπο την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία βρισκόταν εκεί με κλιμάκιο του κόμματος για συμπαράσταση.

Ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ 'Α Θεσσαλονίκης και εκπαιδευτικός, Νίκος Σαμανίδης καταγγέλλει την απρόκλητη επιχείρηση καταστολής της αστυνομίας θεωρώντας την πρωτοφανή όπως και το γεγονός ότι τα ΜΑΤ απάντησαν με προπυλακισμούς σε ανθρώπους που δεν έκαναν τίποτα περισσότερο από το να θελήσουν να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση της παιδείας στη χώρα.

Η Ελένη Ζυμβρακάκη πρόεδρος της Δ' ΕΛΜΕ δήλωσε στο alterthess πως "σήμερα ζήσαμε μια απίστευτη καταστολή της αστυνομίας με πρωτοφανής ενέργειες προπυλακισμών και κυνηγητού! Είναι απαράδεκτο οι δυνάμεις καταστολής να αντιμετωπίζουν με αυτόν τον τρόπο τους εκπαιδευτικούς που διαδηλώνουν για το δικαίωμα τους στην εργασία, για το δικαίωμα των μαθητών στην μόρφωση και για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου".

Ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ, Τριαντάφυλλος Τρανός, δήλωσε πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την κυβέρνηση απέναντι σε κάθε μορφή αντίδρασης και διαμαρτυρίας για την καταστροφική της πολιτική, από το να την μετατρέπει σε ευκαιρία για πρωτοφανή καταστολή. Οι πράξεις αυτής ξεπερνούν όχι μονο τις αρμοδιότητες της αλλά και το πλαίσιο που ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα φέρνοντα την κοινωνία αντιμέτωπη με ένα "μνημονιακό Τσέρνομπιλ".
Πηγή: alterthess.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου