Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Μαζική αντιφασιστική απάντηση ενάντια στην φασιστοσύναξη της Χρυσής Αυγής χθες στα Χανιά

Mαζική ήταν η αντιφασιστική συγκέντρωση και διαδηλώση της Κυριακής ενάντια στην φασιστοσύναξη της Χρυσής Αυγής στο Χανιά, παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης που προστάτευε τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας και την έντονη αστυνομοκρατία των τελευταίων ημερών στην πόλη μας. Γί' άλλη μια φορά τα Χανιά αναδεικνύονται ως μια πόλη αντιφασιστική και δημοκρατική που μπορεί να δίνει μαζικές απαντήσεις στις απόπειρες των νεοναζί να ξαναβγούν στους δρόμους μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην ακόλουθη ανάρτηση αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Χανίων και φωτογραφίες από διάφορα ειδησεογραφικά σάιτ της πόλης. 

Αριστερός Σχολιασμός, 16/12/2013


Παρωδία η φασιστoσύναξη!

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες αντιφασίστες που πήραν μέρος στην αντιφασιστική συγκέντρωση που έγινε σήμερα στα Χανιά, στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, με αφορμή την προκλητική συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πόλη.
Η σημερινή συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα Χανιά αποτέλεσε μια παρωδία. Ήταν πολύ μικρότερη από την περσινή αν και παγκρήτια. Οι βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης μίλησαν σε μια σύναξη τριάντα περίπου φασιστών, περιφρουρουρούμενοι από τη μισή αστυνομική δύναμη του νησιού.
Η προσπάθεια της νεοναζιστικής οργάνωσης να εμφανιστεί ξανά στους δρόμους των Χανίων και ολόκληρου του νησιού, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά και η κάλυψη που έχει από την κυβέρνηση, βρίσκουν μπροστά τους εμπόδιο τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας  των εργαζόμενων αλλά και του συνόλου των κατοίκων της Κρήτης. Η αποτυχία της σημερινής φασιστοσύναξης υπογραμμίζει την απομόνωσή τους.
Το αντιφασιστικό κίνημα συνεχίζουμε για να μην τους αφήσουμε να πάρουν ούτε μια ανάσα. Δεν θα τους δώσουμε κανένα περιθώριο να ανασυνταχθούν.
Ούτε στα Χανιά ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά.





Μια απαραίτητη σημείωση για τη σημερινή αντιφασιστική νίκη στα Χανιά:



Δεν πετάχτηκαν πέτρες από την πλευρά των αντιφασιστών, τα σάιτ που το έγραψαν αυτό και χωρίς να διασταυρώσουν την είδηση έγραψαν ψέματα, μεγάλο ατόπημα εαν μιλάμε για σελίδες όπως το Κουτί της Πανδώρας. Την είδηση πρέπει να την αναδημοσίευσαν από το flashnews.gr, γνωστό σάιτ φιλικά προσκείμενο σε ακροδεξιές ιδέες. Μετά από παρέμβαση των αντιφασιστών η είδηση κατέβηκε και ανέβηκε η ακόλουθη που είναι πιο κοντά στην αλήθεια. Μεγάλη μέρα σήμερα, εαν η αστυνομία δεν προστάτευε τη Χ.Α. ούτε ένας ναζί δεν θα πήγαινε στη συγκέντρωσή που οι ίδιοι διοργάνωσαν. Ακόμα κι ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρβανίτης το επιβεβαιώνει. Ελάχιστοι φασίστες συμμετείχαν στο μάζεμά τους - που έτσι κι αλλιώς είναι λίγοι - που είχε παγκρήτιο χαράκτηρα(!), ενώ απέναντί τους στάθηκε υπερδιπλάσιος κόσμος αντιφασιστών.


Το ευτράπελο της χρονιάς


Οι δηλώσεις Μπαρμπαρούση on camera ότι στις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή θα εκλέξει βουλευτές στην Κρήτη και την ίδια στιγμή να ακούγονται αντιφασιστικά συνθήματα και τραγούδια.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου