Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την έξωση του Πάνου

Την αντίδρασή της στην έξωση ,με συνδρομή της αστυνομίας, του άστεγου από το εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Μελιδόνη στην περιοχή της Σπλάντζιας, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, συνεχίζει να διατρανώνει η τοπική κοινωνία της πόλης.

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε γλέντι στις 12 το μεσημέρι έξω από το επίμαχο κτίριο, ενώ τη στάση του Πολυτεχνείου Κρήτης καταγγέλλει και το Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει:

“Προχθές, το πρωί σε εγκαταλελειμμένο κτίριο της οδού Αντωνίου Μελιδόνη, ιδιοκτησίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, μετά από επέμβαση της Αστυνομίας και με παρόντες εκπροσώπους του Πολυτεχνείου, έγινε έξωση άστεγου, ο οποίος είχε βρει καταφύγιο, εδώ και μερικές βδομάδες. Ο Πάνος όπως και τόσοι άλλοι συμπολίτες μας έφτασε στο σημείο να μην έχει δυνατότητα να νοικιάζει σπίτι, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει όλο και περισσότερους. Είχε επισημάνει μάλιστα σε συνέντευξή του, ότι δεν είχε καμία άλλη πρόθεση, εκτός από την προσωρινή στέγη. Ένας χώρος που ήταν γεμάτος με περιττώματα περιστεριών και σκουπίδια, σε λίγες μέρες καθαρίστηκε και απέκτησε ζωή. Αυτό δεν άρεσε στους ιδιοκτήτες. Όπως και το ότι δημοσιοποίησε την πρόθεσή του, παροτρύνοντας και άλλους να κάνουν το ίδιο. Πριν λίγο καιρό ένας άστεγος πέθανε στο κέντρο της πόλης. Πέρυσι το ίδιο. Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται σε παγκάκια, σε στοές, κάτω από στέγαστρα, σε ερείπια. Την ίδια ώρα ο Δήμαρχος απαντά τελείως ανενδοίαστα στο ερώτημα τι γίνεται με τον ξενώνα αστέγων που είχε υποσχεθεί, «να πάρουν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες τους άστεγους στα σπίτια τους». Ως εδώ όμως! Δεν μπορεί τη στιγμή που εκατοντάδες κτίρια του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα μένουν άδεια, άχρηστα ρημάζοντας στο χρόνο, συμπολίτες μας να μένουν στο δρόμο σαν τα σκυλιά. Το Πολυτεχνείο Κρήτης, στην περίπτωση αυτή λειτούργησε ως στυγνός ιδιοκτήτης. Και είναι το ίδιο ίδρυμα, που άφησε το κτίριο του Παπαδόπετρου κουφάρι να ρημάζει, επίτηδες χωρίς κουφώματα, ενώ είχε χρήση και ζωή από τους φοιτητές, που το είχαν καταλάβει. Θέλουν λέει να κάνουν μελέτη, για αυτό έδιωξαν τον Πάνο. Το ίδιο είπαν και το κτίριο του Παπαδόπετρου και είδαμε τι έγινε. Το Πολυτεχνείο, δυστυχώς δεν έχει παίξει το κοινωνικό ρόλο που έπρεπε μέχρι σήμερα. Θα μπορούσε δηλαδή κάποια κτίρια, που του έχουν δωριθεί από συμπολίτες μας, να τα επισκευάσει και να τα παραχωρήσει για να μένουν άστεγοι. Αλλά μάλλον τέτοιες ακραίες σκέψεις δεν έχουν σχέση με τα προγράμματα του ιδρύματος, που γίνονται για το πώς θα λειτουργήσουν καλύτερα οι αγορές. Καλούμε όλους τους πολίτες να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους άστεγους. Σήμερα είναι ο Πάνος, αύριο θα ήμαστε όλοι.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΤΕΓΟΣ !
Η ΣΤΕΓΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου