Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ηράκλειο: Εκδήλωση για τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. τ

Παρασκευή 18/7 στις 7μμ στο Πάρκο Γεωργιάδη‏‎

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου στις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ. καλεί όλους τους αλληλέγγυους πολίτες του Ηρακλείου στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή 18 Ιουλίου, στις 19:00 στο Πάρκο Γεωργιάδη, για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα των 595 καθαριστριών. 

Μαζί μας θα βρίσκονται η Φωτεινή Νικηταρά,η Μανταλένα Τριάντη και η Patricia Alvarez από το Συντονιστικό των 595 Αγωνιζόμενων Καθαριστριών και φυσικά συναδέλφισσές τους από την Κρήτη, για να μας μεταφέρουν τα τελευταία γεγονότα από τον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών, την κατάληψη στην Καραγιώργη Σερβίας 10, το καθημερινό ξύλο από τα ΜΑΤ, τις δικαστικές εξελίξεις και την αναίτια σύλληψη και δίωξη της συναδέλφισσάς τους, Β. Γκιόβα.

Μετά και τον πρόσφατο αποκλεισμό της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου από τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών ύστερα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟ.ΜΕ, συζητάμε μαζί με τη Φωτεινή, την Μανταλένα και την Patricia την κλιμάκωση του αγώνα και την στήριξή μας στις απολυμένες καθαρίστριες του Ηρακλείου και τις συναδέλφισσές τους απ'όλη την Ελλάδα που έχουν κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων μας για την αγωνιστικότητά τους.

595 γυναίκες, επί 10 μήνες δίνουν έναν πρωτοφανή σε διάρκεια και ένταση αγώνα. Με καθημερινές δράσεις, αντιστέκονται στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων της Τρόικας και της Κυβέρνησης. Παραμένουν ανυποχώρητες απέναντι στην καταστολή και τη βία της κυβέρνησης και των ΜΑΤ και δίνουν έναν αγώνα ζωής και αξιοπρέπειας.
Η κυβέρνηση αρνείται να συμμορφωθεί με τις δικαστικές αποφάσεις και εξαντλεί την αυστηρότητά της στην πιο ταπεινή κοινωνική ομάδα, απέναντι σε γυναίκες 50 και 60 χρονών που διεκδικούν το αυτονόητο, το δικαίωμά τους στη δουλειά, στην επιβίωση.
Ο συντονισμός της συζήτησης θα γίνει από την ΕΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. Θα παρέμβουν σχολικοί φύλακες, καθηγητές και καθηγήτριες σε διαθεσιμότητα και άλλοι συνάδελφοι και συναδέλφισσες από κλάδους που πλήττονται και βρίσκονται σε κινητοποιήσεις. Θα ακολουθήσει συναυλία με τοπικά μουσικά σχήματα.

- Κανένας εργαζόμενος μόνος του απέναντι στην καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων!

- Όλοι και όλες μαζί μπορούμε να νικήσουμε!

- Αλληλεγγύη στις εργαζόμενες καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ!

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Ηρακλείου
στις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του ΥΠ.ΟΙΚ.
meil επικοινωνίας Πρωτοβουλίας: katharistries.iraklio@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου