Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Λαϊκή Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα: Ο αγώνας συνεχίζεται


Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης
που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή
στα Παλαιά Ρούματα έπειτα από κάλεσμα
της Πρωτοβουλίας Κατοίκων του Αποπηγαδιού.

Οι συμμετέχοντες στη Λαϊκής Συνέλευση στα Παλαιά Ρούματα που έγινε έπειτα από κάλεσμα της Πρωτοβουλίας κατοίκων του Αποπηγαδιού, ενημερωθήκαμε, συζητήσαμε και διαπιστώσαμε ότι:

1. Οι 3 πρώτες ανεμογεννήτριες που μπήκαν με την καθημερινή συνδρομή των ΜΑΤ, μετά από την τρίχρονη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων, ενώ εταιρεία, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ τους «παραμύθιαζαν» ότι θα ήταν οι μόνες και τελευταίες που θα έμπαιναν, ήταν όντως ο “Δούρειος Ίππος” για την άλωση του Αποπηγαδιού. Έχει ήδη αποκαλυφθεί ο μακροχρόνιος (από το 2001) “κάτω από το τραπέζι σχεδιασμός” της επίθεσης “κατοχής” από τις θυγατρικές της γαλλικής EDF σε συνεργασία με του εκπροσώπους της ντόπιας ολιγαρχίας. Η πρόσφατη αδειοδότηση του υβριδικού - αντλησιοταμιευτικού τέρατος από τον υπουργό ΥΠΕΚΑ είναι ένας από τους κρίκους αυτού του σχεδιασμού

2. Αυτός ο σχεδιασμός που έγινε ερήμην και εις βάρος των τοπικών κοινωνιών, χρηματοδοτείται από τους Έλληνες φορολογούμενους (μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων, ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ, ΝΕΡΙΤ κλπ), “δεν λύεται αλλά κόπτεται”. Έτσι μόνο θα ακυρωθούν οι επόμενες φάσεις του, που προβλέπουν την υλοποίηση 3 υβριδικών - αντλησιοταμιευτικών στο Αποπηγάδι με άντληση από γεωτρήσεις των υπόγειων υδάτων και σαφή στόχο τον έλεγχο και την διαχείριση του πολυτιμότερου αγαθού της ζωής, του νερού. Έχει ήδη προηγηθεί η υφαρπαγή της γης (πατρογονικές περιουσίες) με το γνωστό σε όλους κόλπο των δασικών χαρακτηρισμών, που ενώ θεωρούνται κρατικές και χαρίζονται έναντι “πινακίου φακής” στις εταιρείες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να φορολογεί και μέσω ΕΝΦΙΑ τους (πρώην) ιδιοκτήτες.

Στη συνέχεια αποφασίσαμε όλοι μαζί:

1. Σε συνεργασία και αλληλεγγύη με τους υπόλοιπους κρητικούς να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την δυναμική αντίσταση μας ενάντια σε αυτό και σε κάθε άλλο έργο “πράσινης εξαπάτησης”, που ξεπουλά τον τόπο μας και μας στερεί το ζωτικό μας χώρο, γη, νερό, αέρα. Το Αποπηγάδι ήταν, είναι και θα είναι ο φάρος αντίστασης για την ελευθερία.

2. Οργανώθηκε ομάδα “άμεσης δράσης” για την προάσπιση του τόπου μας. Από την αρχή είχαμε μηνύσει στην εταιρεία: “Μολών Λαβέ”. Ας μην γελιέται ότι με τα “καθρεφτάκια και τις χάντρες” που μοιράζει στους “προσκυνημένους” θα συνεχίσει ανενόχλητη.

3. Να συμμετέχουμε στην προσφυγή για την ακύρωση του έργου στο ΣΤΕ που θα οργανωθεί παγκρήτια.

4. Να ζητήσουμε την άμεση σύγκλιση των δημοτικών συμβουλίων Πλατανιά και Καντάνου - Σελίνου με μοναδικό θέμα την πρόσφατη αδειοδότηση του υβριδικού, ώστε να ξεκαθαρίσουν στο “πλευρό ποιών τάσσονται” και να πάρουν απόφαση να συμμετέχουν στην προσφυγή μας στο ΣΤΕ.

Ο αγώνας συνεχίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου