Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών

Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών διοργανώνει δωρεάν μαθήματα ξένων γλωσσών απευθυνόμενο σε ενήλικες για την εκμάθηση ελληνικών, τούρκικων, αραβικών, ισπανικών, αγγλικών. Συγχρόνως, φέτος, θα λειτουργήσει για πρώτη χρονιά τμήμα εκμάθησης γερμανικών ανηλίκων για ηλικίες 7-15 ετών από καθηγήτρια γερμανικών.

Τα μαθήματα προσφέρονται από εθελοντές εκπαιδευτικούς ή μη.
Το Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών, όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση «δείχνει έμπρακτα πως η αλληλεγγύη μπορεί να γίνει ο δρόμος, των απελευθερωτικών δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας για ένα κόσμο χωρίς αδικία και εκμετάλλευση.

Σήμερα που η κοινωνία μας μαστίζεται από μια κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική. Μέσω των αλληλέγγυων μαθημάτων στοχεύουμε:

- να φέρουμε κοντά ανθρώπους κάθε φυλής και θρησκείας
- να ενθαρρύνουμε την συλλογική τους δράση
- να αναπτύξουμε την αλληλεγγύη

Η γλώσσα, ιδιαίτερα τώρα στις δύσκολες μέρες που περνάμε, είναι απαραίτητο εργαλείο για την επικοινωνία του ανθρώπου και την ανάπτυξη κοινωνικών δεσμών. Είναι όπλο στην από κοινού διεκδίκηση δικαιωμάτων, είναι πλούτος που μας φέρνει σε επαφή με άλλους πολιτισμούς.»

Όσες – όσοι ενδιαφέρονται για τα μαθήματα ξένων γλωσσών εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 29/9-4/10, στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών 19.00-21.00 (Χατζ. Νταλιάνη 5, Παλιά Πόλη).
Έναρξη μαθημάτων Δευτέρα 6/10.
Τηλ. επικοινωνίας: 6976023952, 6976564367

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου